Šport
21 ogledov

Serene ne bo v Linzu

Sereno Williams še vedno muči stara poškodba noge. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Američanka Serena Williams je le dan pred začetkom turnirja v Linzu zaradi poškodbe odpovedala nastop. Polono Hercog mora za preboj na glavni del turnirja v kvalifikacijah premagati še 182. igralko na svetu.

Članice slovenske ženske teniške reprezentance bodo v prihajajočem tednu nastopile na turnirju v Linzu z nagradnim skladom 220.000 dolarjev. Polona Hercog in Andreja Klepač sta zaigrali že v kvalifikacijah - Hercogova uspešno, Klepačeva nekoliko manj, Katarina Srebotnik pa se bo preizkusila le med dvojicami.

Najvišje rangirana Slovenka na lestvici WTA Polona Hercog (45.) je bila kot prvopostavljena igralka kvalifikacij v prvem kolu prosta, v drugem pa je zlahka premagala Poljakinjo Katarzyno Piter s 6:1 in 6:3. V zadnjem kolu kvalifikacij jo čaka Francozinja Anais Laurendon, 182. igralka na svetu. Manj uspešna je bila v kvalifikacija Klepačeva, ki je pri zaostanku 4:6 in 0:1 predala dvoboj Belorusinji Tatjani Poček.

Vse tri slovenske igralke bodo nastopile tudi med dvojicami. Katarina Srebotnik in Čehinja Kveta Peschke sta prvi nosilki in branita drugo mesto na svetu med pari v tej sezoni. Pred njima sta na lestvici za zaključni turnir sezone v Dohi le argentinsko-italijanska naveza Gisela Dulko/Flavia Pennetta. Polona Hercog bo moči združila z Nemko Julio Goerges - v prvem kolu se bo srečala prav z reprezentančno kolegico Srebotnikovo, Andreja Klepač pa bo igrala z Romunko Sorano Cirsteo.

Serena odpovedala
Prva nosilka turnirja bi morala biti Američanka Serena Williams, ki pa je dan pred začetkom turnirja odpovedala udeležbo zaradi poškodbe, ki jo oddaljuje od teniških igrišč že vse od Wimbledona konec junija. Tedaj je na neki zabavi po nesreči stopila na kos stekla in si poškodovala nogo. Zaradi treh mesecev neigranja bo morala Serena Williams na novi lestvici WTA vodilno pozicijo prepustiti Danki Caroline Wozniacki.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.