Šport
57 ogledov

Sesedel se je sredi igrišča

jack sock op zda vročina
1/8
EPA
Ameriški tenisač Jack Sock je moral zaradi fizične izmučenosti in težav s krči predati obračun z Rubenom Bemelmansom v drugem krogu OP ZDA.

Tenisači in tenisačice so na zadnjem Grand Slamu sezone v New Yorku izpostavljeni peklenskim vremenskim razmeram, ki so v četrtek zahtevale svoj davek.

Na Grandstandu, tretjem največjem stadionu kompleksa Billie Jean King, ki sprejme 6000 gledalcev, sta se v drugem krogu pomerila domačin Jack Sock in Belgijec Ruben Bemelmans.

Američana so pri vodstvu s 6:4, 6:4, 3:6, 1:2 pograbili krči, ki so povsem ohromili njegovo gibanje, preden se je ob pomoči fizioterapevta sesedel na igrišče. Izmučeni tenisač, ki so ga hladili z ledenimi brisačami, je dvoboj predal in ob podpori drugih članov zdravniške službe zapustil prizorišče.

''Igrati na US Opnu je največji in najpomembnejši trenutek sezone, zato sem izredno razočaran, da sem moral predati. Rad bi se zahvalil vsem za njihovo podporo in komaj čakam, da se vrnem prihodnje leto. Počutim se bolje in veselim se, da bom igral v Davisovem pokalu,'' je sporočil Sock, ki je na istem igrišču predal že lanskoletni obračun proti Pablu Andujarju.

Temperature v Flushing Meadowsu so v četrtek narasle na 34 stopinj celzija, kar je bilo ob zelo visoki vlažnosti pravi recept za katastrofo. ''To je bila zelo strašljiva situacija. Izgledal je povsem na koncu. Morali so mu pomagati z igrišča,'' je za ESPN komentiral Patrick McEnroe, brat slavnega Johna McEnroeja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.