Šport
5 ogledov

Šesta etapa na Finsko

Jani Brajkovič je pred sobotno zaključno etapo po nemški pentlji v odličnem polo Žurnal24 main
Šesta etapa kolesarske dirke po Nemčiji je pripadla Fincu Jussiju Veikkanennu. Linus Gerdemann je obdržal mesto vodilnega, odličen tretji v skupni razvrstitvi je Jani Brajkovič.
 

Dirka po Nemčiji, 6. etapa

1. J. Veikkanen (FIN) 4:17:22
2. M. Iglinskij (KAZ)
3. T. Hupond (FRA) isti čas
27. J. Brajkovič (SLO) +2:00
68. S. Špilak (SLO) +2:07

Finec Jussi Veikkanen je zmagovalec šeste etape zahtevne dirke po Nemčiji, ki šteje za točke Protoura. Za skoraj 189-kilometrsko etapo od Bad Fredeburga do Neussa je hitri Finec potreboval 4:17:22 ure. Linus Gerdemann je obdržal mesto vodilnega, odlično tretje mesto v skupni razvrstitvi je še vedno v rokah Slovenca Janija Brajkoviča.

Veikkanen, član moštva Francaise des Jeux, je današnjo etapno zmago dosegel v odločilnem sprintu in prehitel kazahstanskega kolesarja Maksima Iglinskega (Astana) ter Francoza Thierryja Huponda (Skil-Shimano). Slovenski kolesar Janez Brajkovič (Astana) je bil danes 27., Simon Špilak (Lampre) pa je današnjo etapo končal na 68. mestu. Domači nemški kolesar Gerdemann (Columbia), ki je z zmago na prvi, kraljevski, gorski etapi prevzel vodstvo v skupnem seštevku, tudi po šesti etapi nemške pentlje ostaja trdno v sedlu vodilnega, sedemnajst sekund zaostanka za vodilnim ima Šved Thomas Lövkvist (Columbia). Brajkovič nadaljuje z dobrimi predstavami in ima za vodilnim 20 sekund zaostanka, kar ga v skupni razvrstitvi uvršča na odlično tretje mesto. Gerdemann je sicer današnjo etapo končal na 16. mestu, njegov moštveni sotekmovalec Lövkvist pa je bil dvajseti.

Dirka se bo končala v soboto v Bremnu, pred kolesarji je tako še ena etapa ter odločilna sobotna 34-kilometrska ravninska etapna preizkušnja na čas. Slovenski kolesar Matej Mugerli je pred današnjo etapo odstopil, kar pomeni, da sta na dirki ostala le še dva Slovenca Brajkovič in Špilak.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.