Šport
15 ogledov

Šesta lovorika za Čehinje

Čehinje pokal Federacij EPA
Čehinje so v finalu pokala federacij v Moskvi s 3:2 ugnale Rusinje in se veselile šeste zmage v omenjenem tekmovanju. Odločilno točko sta v dvoboju dvojic priborile Lucie Hradecka in Kveta Peschke.

Češke teniške igralke so zmagovalke finala teniškega pokala federacij. Za Čehinje je to šesta lovorika v omenjenem tekmovanju, nazadnje so slavile leta 1988. Po prvem dnevu v Moskvi je bil izid izenačen na 1:1, po nedeljskih dvobojih med posameznicami je bil izid znova izenačen, dvoboj dvojic pa so dobile Čehinje.

Petra Kvitova, druga igralka sveta, je v soboto ugnala Marijo Kirilenko s 6:2 in 6:2 in Čehinje povedla v vodstvo. Nato je Svetlana Kuznjecova zlahka s 6:2 in 6:3 premagala Lucie Šafarovo in izid izenačila.

Kvitova se je v nedeljo najprej pomerila s Kuznjecovo in slavila s 4:6, 6:2 in 6:3 ter Čehinjam prinesla novo vodstvo. V drugem dvoboju posameznic je izenačenje ruskim igralkam priigrala Pavljučenkova, ki je s 6:2 in 6:4 premagala Šafarovo in odločal je dvoboj dvojic. Par Lucie Hradecka in Kveta Peschke je brez večjih težav premagal rusko dvojico Kirilenko - Jelena Vesnina in na koncu slavil s 6:4 in 6:2.

Čehinje so v pokalu federacij dvignile svoj šesti pokal, zadnja lovorika iz leta 1988 pa je še iz časov skupne Češkoslovaške. Največ naslovov imajo teniške igralke Združenih držav Amerike, ki so pokal nazadnje dvignile lansko leto, ko so si priigrale 17. naslov.

Finale pokala Federacij:

Češka : Rusija 3:2

Petra Kvitova (Češ) : Svetlana Kuznjecova (Rus) 4:6, 6:2, 6:3
Anastazija Pavljučenkova (Rus) : Lucie Šafarova (Češ) 6:2, 6:4
Lucie Hradecka/Kveta Peschke (Češ) : Marija Kirilenko/Jelena Vesnina (Rus) 6:4, 6:2

Marija Kirilenko (Rus) : Petra Kvitova (Češ) 2:6, 2:6
Svetlana Kuznjecova (Rus) : Lucie Šafarova (Češ) 6:2, 6:3

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.