Šport
11 ogledov

Šestak: Lahko sem samo vesela

Marija Šestak: "Zdaj sem videla, da sem tudi takrat, ko nisem stoodstotno pripra Žurnal24 main
Marija Šestak po osvojeni srebrni kolajni ni skrivala navdušenja. Hkrati pa se je že ozrla v prihodnost, saj jo glavni cilj sezone čaka avgusta v Berlinu, ko bo skakala na svetovnem prvenstvu.
 

Preberite še:

Marija Šestak srebrna v Torinu
Portret Marije Šestak
Bukovec: Super, super
Šestakova povečala zbirko

Kako bi ocenili nastop v Torinu?
Zelo sem vesela, da mi je uspelo! Januarja sem zaradi hudih težav s hrbtom razmišljala, da v dvorani letos sploh ne bi skakala. Na koncu sem si rekla: "Poskusi, pa boš videla, kako bo." Končalo se je s kolajno. Na evropsko prvenstvo sem prišla z drugim rezultatom in osvojila srebro. Rusinja je skočila osebni rekord, sama pa sem postavila svoj najboljši rezultat v tej sezoni. Lahko sem samo vesela.

Marija Šestak je bila, razumljivo, zelo vesela drugega mesta. © www.alesfevzer.com

 
Osem centimetrov vas je ločilo do zlate kolajne. Je bila dosegljiva?
Ja, mislim, da je bila dosegljiva. Pri petem skoku sem se odrinila pred odrivno desko. Če bi bil odriv boljši, bi pristala prek 14,70 metra. Ampak to je pač šport. Včasih imaš srečo, včasih ne. Ampak sama na to sploh ne gledam kot na nekaj slabega. Tekmovala sem po najboljših močeh in osvojila kolajno. Super!

Kaj ta uspeh pomeni za nadaljevanje kariere?
Samo veliko vzpodbudo. Zdaj sem videla, da sem tudi takrat, ko nisem stoodstotno pripravljena, lahko konkurenčna najboljšim. Zaradi poškodb hrbta sem namreč morala spremeniti trening in ga prilagoditi bolečinam.

Kateri bo glavni cilj sezone na prostem?
Zdaj imam deset dni za počitek, da čim bolje pozdravim hrbet. Cilj sezone na prostem pa je seveda svetovno prvenstvo v Berlinu, ampak za napovedi je še prezgodaj. Pomembno je samo, da bom zdrava in da bom dobro trenirala. Če bo tako, potem na SP ne bo težav.

Kako boste proslavili kolajno?

Prijatelji so me presenetili in prišli v Torino. Z njimi bom odšla na zabavo, ki jo pripravlja organizator. Potem pa še malo naprej. Ko se vrnem v Ljubljano, pa bom malo proslavila še s tistimi, ki me čakajo tam.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.