Šport
1 ogledov

Šestak: Vse gre po načrtih

sestak_bot - main Žurnal24 main
Atleta Marija Šestak in Matic Osovnikar sta že nekaj dni na pripravah na črni celini, točneje v Potchefstroomu v Južnoafriški republiki. Priprave zaenkrat potekajo po načrtu.

Poleg Matica Osovnikarja in Marije Šestak so v Južnoafriški republiki na pripravah tudi atleti iz Češke, Slovaške, Anglije, Švedske in drugih držav, saj je temperatura tam 30 stopinj Celzija. Šestakova je zadovoljna z dosedanjim potekom treningov. Šestakova, ki je v JAR z možem in trenerjem Matijo, je bila letos v troskoku šesta na olimpijskih igrah v Pekingu ter tretja na dvoranskem svetovnem prvenstvu, Osovnikar pa je osvojil bronasto odličje v teku na 100 m na evropskem prvenstvu pred dvema letoma.

 
 

Slišim, da imate v Sloveniji sneg, kar me zabava, saj je pri nas 30 stopinj Celzija.

Marija Šestak

 
"Končno sem prišla do interneta! Cyber caffeji v Potchefstroomu so vedno polni, tako da težko pridem do prostega računalnika. No, tokrat mi je uspelo! Slišim, da imate v Sloveniji sneg, kar me zabava, saj je pri nas 30 stopinj Celzija. Sneg sicer obožujem, a se ne bom pritoževala nad tem vremenom tu. V nekaj dneh smo se aklimatizirali in zdaj že treniramo. Vse gre torej po načrtih. Samo, da bi ostala zdrava in bo vse tako, kot si želimo. Vsak dan seveda hodim na kavice. Odkrila sem, da je na stadionu najboljša. Pijem mango sok kot nagrado za uspešen trening, na koncu tedna pa si privoščim sirovo torto, tudi v kavarni na stadionu. Mmmm, kako je dobra. Poleg nas treh z Matijo in Maticem se tu pripravljajo na novo sezono še atleti iz Češke, Slovaške, Anglije, Švedske in od drugod, sama pa največ prostega časa preživljam s Slovakinjama, sestrama dvojčicama Dano in Jano Veldakovo, s katerima smo bili skupaj že v Pekingu. Dana tekmuje v moji disciplini, v troskoku, Jana pa skače v daljino. Z njima tudi skupaj 'trpimo' v ledeni kopeli, ki je po treningu odlična sprostitev. Za kratek čas, seveda," je iz JAR sporočila Šestakova.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.