Šport
18 ogledov

Šestakova razmišlja o kolajni

Marija in Matija Šestak sta pripravljena za novo kolajno. Marija bo razočarana, Žurnal24 main
Marija Šestak kolajne z evropskega dvoranskega prvenstva še nima. V Torinu bo imela priložnost nadaljevati niz uspešnih nastopov v zadnjih letih. Kljub poškodbi hrbta bo dala vse od sebe.
 

Preberite še

Intervju: Matic Osovnikar
Blanka Vlašić pred EP v Torinu
Video: Atleti po kolajno in finale

Kaj pričakujete od dvoranskega EP v Torinu?
Glede na to, da imam trenutno tretji rezultat v Evropi, seveda razmišljam tudi o tem, da bi osvojila kolajno. To bom vsekakor poskušala tudi narediti. To je cilj, na sami tekmi pa se lahko reči zasukajo tudi drugače.

Na zadnji tekmi v Atenah, kjer ste bili sedmi, ste bili precej jezni zaradi svojega nastopa ...
Da. Včasih pač pride takšna tekma, ko ti nič ne gre po načrtih. To je nekaj normalnega. Vsekakor je bolje, da se mi je to zgodilo v Atenah, kot pa da bi se mi morda to pripetilo v Torinu. Upam, da sem svoj bonus slabih nastopov zdaj že izpolnila.

Na zadnjem velikem tekmovanju, olimpijskih igrah v Pekingu, je bila šesta. © www.alesfevzer.com

 
Lani ste na SP v Valencii osvojili bron. Bi bila kolajna na EP logično nadaljevanje vaših uspehov?
Šele videli bomo, koliko bo potrebno skočiti za kolajno. Celo zimo sem imela veliko težav s poškodbo hrbta, ampak menim, da se mi je uspelo kar dobro pripraviti za to prvenstvo in za rezultat, ki bo zadostoval za kolajno. Nehvaležno je napovedovati daljave, ki bodo zadoščale za zmagovalni oder, vendar menim, da bo treba skočiti med 14,50 in 14,80 metra.

Ste v tej sezoni sposobni skočiti dlje od državnega rekorda (15,08 m), ki ste ga postavili lani?
Ne. Tu vas moram razočarati. Imela sem toliko težav s poškodbo hrbta, da je bilo temu treba prilagoditi treninge in vse skupaj se tudi pozna na rezultatih. Pomembno je, da sem to zadevo dokaj dobro rešila in bom poleti lahko skakala tudi čez 15 metrov.

Letos ste že skočili 14,52 metra daleč, kar je drugi izid med prijavljenimi tekmovalkami, sicer pa tretji v Evropi. Verjetno ste kar samozavestni ...
Da. Imam še to prednost, da sem pred velikimi tekmami zelo dobro motivirana in optimistično razpoložena. Dala bom vse od sebe. Je pa res, da včasih favoriti razočarajo ali pa nekdo drug preseneti. Sem pa zagotovo ena izmed kandidatk za kolajno.

 
 

Najprej je treba skočiti in šele nato reči hop. Če bom osvojila kolajno, bo zagotovo sledil en dober žur.

Marija Šestak

 
Na vaši spletni strani je že objavljen termin svečane podelitve ...
Pravzaprav spletne strani v zadnjem času še nisem pogledala. Najprej je treba priti čez kvalifikacije, nato še dobro nastopiti v finalu. Nič ne bi imela proti, da pridem tudi do te svečane podelitve.

Kako boste proslavili kolajno, če jo osvojite?
O tem še nisem razmišljala. Najprej je treba skočiti in šele nato reči hop. Bomo videli. Če bom osvojila kolajno, bo zagotovo sledil en dober žur. Morda že tu v Torinu, morda pa po vrnitvi domov.

Želi si, da bi se slovenska odprava iz Torina vrnila s tremi finali in eno kolajno. © www.alesfevzer.com

 
Kdo so vaše največje tekmice?
Predvsem Rusinje, tudi Slovakinja Dana Veldakova dobro skače, presenetila pa bo zagotovo še kakšna tekmovalka.

Pred tekmovanji se večkrat sprostite z branjem knjige. Bo tudi tokrat tako?
Še največkrat prebiram psihične trilerje, kar verjetno ni najboljše za sprostitev (smeh). To ni ravno logično. Ampak pravzaprav nimam posebnega rituala. Odvisno je od tega, kako se počutim pred tekmo.

Kaj pa srečne nogavice?

Te pa bodo vsekakor iste kot ponavadi (smeh).

Kako visoko lahko posežejo drugi slovenski atleti?

Verjamem, da bo Matic Osovnikar odtekel zelo dobro. Je pač takšen športnik, da na največjih tekmah pokaže največ. Zelo bi mu privoščila, da osvoji kolajno. V moji disciplini bi glede na letošnje rezultate v finale lahko prišla tudi Snežana Rodić, tudi Sonja Roman je letos zelo dobra. Želim si, da bi skupaj nastopili v vsaj treh finalih in bi nekdo domov prinesel kolajno.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.