Šport
132 ogledov

Šesterica dobila odpoved!

Gaber_Glavic_BOT - main Žurnal24 main
Gaber Glavič, Andrej Hebar, Miha Rebolj, Aleš Remar, David Slivnik in Anže Terlikar zaradi incidenta niso več člani Acronija Jesenic. Zamrznili so se tudi pogovori o nadaljnjem sodelovanju z Mikom Posmo.
Za komentar smo klicali Gabra Glaviča, ki je za odpoved izvedel od nas. "Jaz nisem dobil še ničesar. Če tako piše na spletni strani, bo že držalo. Ne znam si predstavljati, zakaj se je sprejel tak sklep, če ni bilo nobenega incidenta. To je enostranska ugotovitev." Predsednik Slavko Kanalec pravi, da je o incidentu želel izjavo vsakega hokejista posebej in ne skupinske. "Jaz si tudi marsikaj želim. Na to težko kaj odgovorim." Kaj bo vaša naslednja poteza? "Ne vem še. V rokah nimam še nič uradnega. Ko kaj dobim, se bom odločil skupaj z odvetnikom." Še stojite za tem, kar ste zapisali v izjavi za javnost? "Normalno," je za Žurnal24 dejal Glavič.

Po sobotnih dogodkih v Ratečah, kjer je prišlo do incidenta med šestimi hokejisti Acronija Jesenic in trenerjem Mikom Posmo, so se v sredo zvečer na seji o dogodku seznanili in o njem razpravljali člani upravnega odbora omenjenega kluba. Po seznanitvi z do zdaj zbranimi podatki in predstavljenimi ugotovitvami s strani predsednika kluba, ter po razpravi vseh članov, je upravni odbor sprejel naslednje sklepe:

– UO HK Acroni Jesenice odpoveduje pogodbe z igralci: Gaber Glavič, Andrej Hebar (pogodba je pretekla po koncu sezone, klub z njim ne bo več sodeloval), Miha Rebolj, Aleš Remar, David Slivnik in Anže Terlikar, ki jim bodo odpovedi vročene v naslednjih dneh;
– HK Acroni Jesenice obsoja nasilno ravnanje, uživanje alkoholnih pijač, vsakršno neprimerno in nešportno vedenje, ki škoduje ugledu kluba; vsak takšen prekršek bo v prihodnje takoj ustrezno sankcioniran;
– zamrznejo se pogovori o nadaljnjem sodelovanju s trenerjem Mikom Posmo.

Po seji je predsednik kluba Slavko Kanalec povedal: "Odločitev UO je, da z vsemi šestimi hokejisti prekinemo sodelovanje in odpovemo pogodbe, saj imamo do teh dogodkov odklonilno stališče. Smo zgroženi, obsojamo zlorabo alkohola, zato smo definirali in postavili kriterije našega delovanja tudi v prihodnjih sezonah. Do takšne odločitve je prišlo, kot sem že dejal, soglasno. Sam osebno sem v to vložil velike napore, pri katerih sem si ustvaril korektno sliko, do katere sem prišel tudi s pomočjo javnosti oz. prič, saj je bil ta dogodek za običajne obiskovalce precej šokanten. Ob vsem tem me je zelo presenetilo ravnanje hokejistov, ki so mi v torek osebno prinesli izjavo, ki so jo kasneje tudi posredovali v javnost, ob predhodni prošnji, če mi dostavi vsak svojo, pa je bil njihov odgovor negativen, ravno tako pa niso pristali niti na oseben pogovor. To me je zelo začudilo, na določen način tudi užalilo in prizadelo."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.