Šport
20 ogledov

Šestica Čehov, Vikingi namučili ZDA

Frolik Michael gol zadetek veselje proslavljanje slavje proslava
1/11
Žurnal24 main
Čehi so z dvema goloma Michaela Frolika in Milana Michaleka napolnili mrežo Dancev in potrdili uvrstitev v naslednji krog (6:0). Američani so dolgo zaostajali proti Norveški, a na koncu slavili (4:2).

Štirje goli v drugi tretjini so reprezentanco Češke izstrelili do zanesljive zmage proti Danski, s katero so rdeči potrdili uvrstitev v naslednji krog tekmovanja. Michael Frolik je zabil že po manj kot treh minutah igre in Čehi se niso ozirali nazaj, čeprav so na nov zadetek morali počakati vse do 32. minute, ko se je Froliku pridružil še Milan Michalek. Oba hokejista sta tekmo zaključila z dvema zadetkoma, Dancem pa po novem porazu ostaja zadnja tekma proti Latviji, ki bo odločila potnika v boj za obstanek.

GALERIJA

Američani so proti Norvežanom potrebovali kontroverzen zadetek priključka, ki je v zadnji tretjini začel veliki povratek za končno zmago s 4:2. Vikingi so prvo tretjino dobili z dvema goloma prednosti, ko sta v razmaku ene minute zadela Ken Andre Olimb in Anders Bastiansen, Američani pa so bili dolgo časa povsem nenevarni. Iz zimskega spanca jih je prebudil zadetek Nicka Palmierija, ki ga je ameriški napadalec dosegel na zelo sumljiv način. Sodniki so po ogledu počasnega posnetka odločili, da si Palmieri ni pomagal z drsalko, kar je sprožilo povratek favoriziranih hokejistov za končno zmago v zadnji tretjini.

Avstrijci ostajajo brez točk, Švedi premočni
Niklas Persson je za Švedsko zabil dvakrat in "Tri krone" so se rutinsko sprehodile mimo Avstrijcev, z zmago pa so si rumeni že priigrali mesto v naslednjem krogu tekmovanja. Zadnji dan v skupini C bo tako odločal o vsem - zmagovalec tekme ZDA-Švedska bo osvojil prvo mesto, poraženec tekme Avstrija-Norveška pa bo moral delati družbo Sloveniji v boju za obstanek.

Finci prek Latvije šele po kazenskih strelih
Brezhibno izvajanje kazenskih strelov je prineslo trdo prigarano zmago Finski, ki je tri točke Latviji vzela šele nekaj minut pred koncem, ko je Niko Kapanen zadel za podaljšek. Kljub igralcu več "Suomi" niso zabili v petih minutah dodatka, zato pa so bili v kazenskih strelih nezgrešljivi, saj sta zadela tako Jarkko Immonen kot Mikko Koivu, medtem ko je finski vratar oba poizkusa Latvijcev ubranil.

SP v hokeju, predtekmovanje, 2. kolo:

Skupina C

ZDA : Norveška 4:2 (0:2, 0:0, 4:0)
Palmieri (42, 54), Skille (45), Smith (59); Olimb (9), Bastiansen (10)  

Švedska : Avstrija 3:0 (1:0, 1:0, 1:0)
Persson (20, 26), Paajarvi (43)

Lestvica: 1. ZDA 6 točk, 2. Švedska 4, 3. Norveška 2, 4. Avstrija 0.

Skupina D

Češka : Danska 6:0 (1:0, 4:0, 1:0)
Frolik (3, 35), Michalek (32, 34), Plekanec (35), Prucha (57)

Latvija : Finska 2:3* (0:1, 1:0, 1:1, 0:0)
Redlihs (34), Vasiljevs (43); Immonen (14), Kapanen (53)
* - po kazenskih strelih

Lestvica: 1. Češka 6 točk, 2. Finska 5, 3. Latvija 1, 4. Danska 0.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.