Šport
18 ogledov

Sestri 25.: "Načeloma zadovoljni"

Angie Akers in Tyro Turner (na drugi strani mreže) sta sestri Fabjan premagali v Žurnal24 main
Erika in Simona Fabjan sta na zaključnem turnirju svetovne lige na Phuketu osvojili 25. mesto. "S sezono sva načeloma zadovoljni, saj sva izpolnili cilj," je po tej zadnji tekmi dejala Erika Fabjan.

Najboljši slovenski odbojkarici na mivki Erika in Simona Fabjan sta na zaključnem turnirju letošnje svetovne lige osvojili 25. mesto. V prvem kolu glavnega dela turnirja sta z 0:2 izgubili z Nizozemkama Sanne Keizer in Marleen Van Iersel, v repasažu pa sta morali prav tako z 0:2 priznati premoč Američankama Angie Akers in Tyri Turner. S turnirjem na Tajskem se je končala letošnja sezona svetovne lige, v kateri sta Erika in Simona Fabjan zasedli 13. mesto na turnirju v Južni Koreji, ki je za zdaj tudi najboljša slovenska uvrstitev na tovrstnih turnirjih, ob tem sta bili še dvakrat 17., in sicer na turnirjih na Finskem in na Kitajskem, v Franciji in na Tajskem pa sta bili 25. Fabjanovima se je uspelo tudi prvič uvrstiti na katerega od turnirjev za grand slam, saj sta se v Avstriji uspešno prebili skozi kvalifikacije in bili na koncu 25.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
"S sezono sva načeloma zadovoljni, saj sva izpolnili cilj in se na svetovni lestvici FIVB prebili tako visoko, da sva ena od najvišje postavljenih ekip v kvalifikacijah. Tako sva si priigrali boljše izhodišče in več možnosti za uvrstitev na glavne turnirje. Prav te uvrstitve so bile eden od najinih tekmovalnih ciljev in v letošnji sezoni nama je nekajkrat to tudi uspelo. Po drugi strani sva imeli tudi priložnosti, da bi dosegli še kaj več, vendar jih očitno še nisva znali izkoristiti," je po nastopu na Tajskem dejala Erika Fabjan.

Dolenjki si v sezoni 2011 znova želita nastopati v svetovni in evropski ligi, in sicer vsaj v takšnem obsegu kot minulo sezono, vendar bo vse odvisno od finančnih sredstev. Njun rezultatski cilj je slovo od kvalifikacij oziroma zagotovljeno mesto v glavnem delu turnirjev ter uvrstitev v tretji krog celinskega pokala oziroma kvalifikacij za olimpijske igre v Londonu leta 2012, kjer bosta Fabjanovi skupaj z državnima prvakinjama Andrejo Vodeb in Martino Jakob slovenski reprezentanci poskušali priigrati uvrstitev na zaključni turnir.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.