Šport
16 ogledov

Sestri Fabjan ciljata na OI

Slovenski odbojkarici sta že lani nanizali nekaj lepih uspehov, saj sta osvojili Žurnal24 main
Najboljši slovenski odbojkarici na mivki, sestri Fabjan, bosta med 13. in 19. junijem nastopili na svetovnem prvenstvu v Rimu. Želja je uvrstitev v drugi krog.

Sestri Fabjan sta se kot prva slovenska ekipa uvrstili na SP. Pred prvenstvom se bosta pripravljali v Italiji pod vodstvom novega trenerja, Italijana Rodolfa Cavaliereja. "Želiva dobiti vsaj kakšno tekmo v skupini. To bo težko, vendar je uresničljivo, čeprav bo to šele najino prvo SP. Mnoge ekipe bodo nastopile že petič ali šestič," je napovedala Simona Fabjan, mlajša od obeh sester.

Erika Fabjan je povedala, da se lahko na OI v Londonu uvrstita na dva načina: "Prvi način je uvrstitev na lestvici, vendar se bo v London neposredno uvrstilo le prvih 16 ekip. Skupaj bo na OI 24 ekip, druge pa se bodo tja prebile prek celinskega pokala. Lani sva napredovali v drugi krog, kjer pa bo letos ob koncu sezone treba zmagati, nato pa bo na vrsti še tretji krog."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.