Šport
36 ogledov

Sestri Fabjan uspešni na Finskem

1/5
Žurnal24 main
Slovenski odbojkarici na mivki, Erika in Simona Fabjan, sta na Paf Open turnirju FIVB svetovne serije na Finskem na predzadnjem svetovnem tekmovanju, odigranem v Evropi, zasedli končno 17. mesto.

Sporočilo za javnost št

Drugi slovenski dvojici, Andreji Vodeb in Martini Jakob, z enakim izkupičkom v kvalifikacijah (zmaga in poraz) ni uspel preboj med elito.
Fabjanovi sta si nastop v glavnem delu turnirja med najboljšimi dvojicami sveta zagotovili po zmagi in porazu v kvalifikacijah, kar sicer ne bi zadostovalo za napredovanje, a so na njuno srečo nastop odpovedale druge – neposredno uvrščene ekipe. Eriki in Simoni žreb ni bil najbolj naklonjen, saj sta jima že v 1. kolu na nasprotni strani mreže stali peti nosilki, Maria Clara Rufino/Carolina Salgado iz Brazilije, ki sta slovenski igralki premagali z 2:0. Sestri Fabjan sta nato v repasažu ugnali Rusinji Mario Bratkovo/Evgenio Ukolovo z 2:1, nato pa sta z 2:1 morali premoč priznati avstralskemu paru Louise Bawden/Becchara Palmer. Zanimivo, Fabjanovi sta, upoštevajoč kvalifikacijski del, na Finskem odigrali kar štiri tekme (dva poraza, dve zmagi), katerih zmagovalec je bil znan šele v 3. nizu. NEKAJ UTRINKOV S FINSKE NAJDETE V GALERIJI.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.