Šport
25 ogledov

Sestri Fabjan začeli odlično

Erika Fabjan uspešno blokira eno izmed slovaških nasprotnic. (Foto: Špela Bokal) Žurnal24 main
Na ptujski mivki se je v četrtek na BeachMaster turnirju odvil prvi dan glavnega tekmovanja, na katerem je nastopilo 16 moških in 16 ženskih dvojic iz sedmih držav. Sestri Fabjan uspešni.
Program za soboto 17.7.: ob 11h in 12h finale repasaža
ob 13.15 prva polfinalna tekma (ŽENSKE)
ob 14.15 druga polfinalna tekma (ŽENSKE)
ob 15.15 prva polfinalna tekma (MOŠKI)
ob 16.15 druga polfinalna tekma (MOŠKI)
ob 17.15 tekma za 3. mesto (ženske)
ob 18.30 tekma za 3. mesto (moški)
ob 20.00 FINALE ŽENSKE
ob 21.00 FINALE MOŠKI

Na ptujski mivki se je v četrtek na turnirju BeachMaster odvil prvi dan glavnega tekmovanja, na katerem je nastopilo 16 moških in 16 ženskih dvojic iz sedmih držav, in sicer iz Slovenije, Hrvaške, Srbije, Španije, Danske, Švedske in Slovaške. V četrtfinale sta se po pričakovanjih med drugimi uvrstili prvi nosilki, sestri Fabjan, lanska zmagovalca brata Pokeršnik pa sta z enim porazom padla v repasaž.

Glavni turnir sta na Ranci ob Ptujskem jezeru odprla lanska zmagovalca in prva nosilca BeachMasterja, Danijel in Jan Pokeršnik (Intersport), ki sta v prvem kolu prepričljivo ugnala srbsko ekipo Ivković/Komar z 2:0. Nato sta v drugem kolu izgubila proti ekipi Asics MojcaSport outlet z 2:1, ki ju sestavljata dvakratni državni prvak Gregor Perhaj in igralec ACH Volleyja Vid Jakopin. Slednja sta z zmago proti dvojcu Božič/Žnidar napredovala v nadaljevanje tekmovanja rednega dela, Korošca pa bosta v petek turnir nadaljevala v dodatnih kvalifikacijah.

V 3. kolo letošnjega BeachMastra, prvega turnirja letošnje serije Slovenian BeachTour 2010 v odbojki na mivki, so se v moški konkurenci prav tako uvrstili: Klemen Ponikvar/Leo Mohorič (VC Portorož), Alen Pajenk/Nejc Zemljak (Lineal-NES) in German Lopez/Manuel de Amo iz Španije.

Med ženskimi dvojicami sta lanskoletni finalistki Erika in Simona Fabjan (VC Portorož) slavili proti navezi Praprotnik/Kadiš in slovaško ekipo Tomasekova/Viestova, obe z 2:0.

S polnim izkupičkom dveh zmag so četrtkov tekmovalni dan zaključile še Ana Oblak in Ana Kališnik (Apolonij), Danki Charlotte Dyhr in Lotte Vestergaad ter Andreja Vodeb in Martina Jakob (Gloryfy), ki sta s samozavestno igro zaustavili odlični Švedinji.

V petek bodo odigrane četrtfinalne tekme ter trije krogi repasaža. Okoli 18. ure bodo na BeachMastru znani prvi polfinalisti, štiri ure kasneje pa še udeleženci finala repasažev, ki se bodo dan kasneje borili za dve prosti mesti v polfinalu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.