Šport
4 ogledov

Sestri izgubili, brata zmagala

fabjan_erika_simona_sta Žurnal24 main
Najmočnejši turnir v odbojki na mivki v Sloveniji, BeachMaster na Ptuju, sta v moški konkurenci dobila slovenska brata Pokeršnik, sestri Fabjan pa sta v finalu izgubili,.

Čehinji Kristyna Kolocova in Marketa Slukova sta zmagovalki mednarodnega odbojkarskega turnirja na mivki BeachMaster na Ptuju. Čehinji sta v finalu z 2:0 (12, 19) premagali sestri Eriko in Simono Fabjan. V moškem finalu sta zmago slavila brata Danijel in Jan Pokeršnik, ki sta z 2:1 (18, -13, 9) premagala Alena Djordjeviča Kamenika in Nejca Zemljaka. Ptujski organizatorji so uspešno pripeljali do konca enega največjih odbojkarskih turnirjev na mivki v Sloveniji. V moški konkurenci sta zmaga in s tem ček za 1.100 evrov ostala doma, priborila sta si jo brata Pokeršnik, medtem ko je morala sestrska naveza Fabjan v ženskem finalu priznati premoč gostjama s Češke in se zadovoljiti s 600 evri.

 

Slovenke ne grejo na SP

Medtem je slovenska ženska odbojkarska reprezentanca je v drugi tekmi sklepnega kvalifikacijskega turnirja za nastop na svetovnem prvenstvu leta 2010 v nizozemskem Almereju izgubila proti Nemčiji z 0:3 (-15, -22, -23). S tem je že izgubila tudi možnosti, da si zagotovi vstopni vizum za Japonsko.

"Čehinji sta zelo kakovostni igralki, kar sta pokazali tudi tukaj. Redno se uvrščata na glavne turnirje po Evropi. Prvi niz sva začeli nekoliko v krču, nisva ujeli pravega ritma, zato sta Čehinji hitro povedli in si priborili lepo prednost. V drugem nizu sva prepoznali njuno igro, zato sva ubrali obratno taktiko kot v prvem setu, kar se nama je obrestovalo. Na koncu sva igrali premalo zanesljivo v napadu in to je odločilo zmagovalca," je po finalni tekmi povedala Erika Fabjan.

"Prireditelji so naredili velik korak proti evropski konkurenci, tako tekmovanje kot tudi kakovost ekip so bili na visoki ravni, vendar pa bo v prihodnosti potrebno še postoriti marsikaj, da bo odbojka na mivki v Sloveniji še bolj napredovala. Potrebno je še naprej vabiti tujce, saj tako tudi domači igralci lažje napredujemo. Zaenkrat igrava kvalifikacije v evropski in svetovni seriji turnirjev, nabirava točke in izkušnje in upava, da bova kmalu igrali na glavnih turnirjih. Morava se še tehnično in taktično napredovati, ter razviti igro. Lepo je igrati pred domačo publiko in upava, da bo tako tudi v prihodnjih letih," je še dejala starejša od sester Fabjan, ki se bo skupaj s Simono zdaj pripravljala na EP do 23 let. Naslednji turnir slovenskega prvenstva v odbojki na mivki bo državno prvenstvo v Kranju, ki ga bo gorenjska prestolnica gostila med 31. julija in 1. avgusta.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.