Šport
15 ogledov

Sestri na Kitajskem po zmago ali dve

(Foto: CEV) Žurnal24 main
Erika Fabjan je spet zdrava in skupaj s sestro Simono Fabjan bosta ta teden nastopali na Kitajskem. "Želiva nuditi čim večji odpor tekmicam in s tem doseči tudi kakšno zmago."

Najuspešnejši slovenski odbojkarici na mivki, sestri Erika in Simona Fabjan, sta prejšnji teden odpotovali na Kitajsko, kjer bosta nastopili na predzadnjem turnirju letošnje svetovne lige FIVB. V lanski in letošnji sezoni sta nabrali dovolj točk, da sta se prvič doslej izognili kvalifikacijam in se neposredno uvrstili na glavni turnir v Sanyji. Sestri Fabjan sta skupaj zadnjič zaigrali avgusta na turnirju FIVB na Finskem, kjer sta bili 17., nato pa bi morali nastopiti še na evropskem celinskem pokalu oziroma v kvalifikacijah za olimpijske igre leta 2012, a se je Erika tik pred začetkom tekmovanja poškodovala, Simona pa je bila tako primorana zaigrati v paru s Katarino Juhart.

Po turnirju FIVB na Finskem je sledil dvomesečni premor v svetovni ligi, ki sta ga Fabjanovi izkoristili za priprave na zaključni del sezone. "Ta dva meseca sta bila namenjena predvsem počitku, saj je bila letošnja sezona na mivki zelo dolga in polna potovanj. Zaradi daljš odsotnosti sva v tem času opravili nekaj obveznosti na fakultetah ter namenili nekoliko več časa ljudem, ki sva jih v preteklem letu najbolj pogrešali, torej družini in prijateljem. S pripravami na Kitajsko sva začeli dokaj pozno, v drugem tednu oktobra in sicer kar v Sloveniji. Vreme nam ni bilo najbolj naklonjeno, kljub temu pa smo več kot polovico načrtovanih treningov s švedskim trenerjem, glede na razmere, uspešno izpeljali. Zadnji teden priprav sva opravili na Kitajskem, saj smo se želeli prilagoditi drugačnim pogojem, visokim temperaturam, vlagi in časovni razliki. Želeli sva si, da bi lahko že prej začeli s tako kvalitetnimi pripravami, kot sva jih imeli v zadnjih dneh, vendar to pogojuje pokrita dvorana za odbojko na mivki, ki pa je na žalost v Sloveniji še ni," je dejala Erika Fabjan.

Fabjanovi na lestvici Mednarodne odbojkarske zveze trenutno zasedata 35. mesto, na Kitajskem pa bosta nastopili kot dvajseti nosilki in se v prvem krogu turnirja pomerili z Italijankama Danielo Giorio in Giulio Momoli. "Najin prvotni cilj je bila uvrstitev na glavni turnir, vendar se je obrnilo tako, da nama ni bilo potrebno igrati kvalifikacij. V skladu s tem so se spremenila tudi začetna pričakovanja. Želiva nuditi čim večji odpor tekmicam in s tem doseči tudi kakšno zmago, ki posledično prinese višjo uvrstitev na svetovni lestvici, le ta pa bi nama že v naslednji sezoni s prvim turnirjem omogočila neposredno uvrstitev na glavni turnir svetovne serije, kar pa bi si osebno že šteli kot velik uspeh," je še dodala Fabjanova. Po turnirju v Sanyji slovenski odbojkarici čaka še zadnje dejanje letošnje sezone, nastop na turnirju v Phuketu na Tajskem, kjer bosta morali ne glede na dosežek na Kitajskem znova v kvalifikacije.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.