Šport
49 ogledov

Sestri Williams o porazu s Slovenkama

venus serena williams Profimedias
Sestrska naveza Serena Williams/Venus Williams je morala v prvem krogu teniškega turnirja v Rimu priznati premoč Katarini Srebotnik in Andreji Klepač.

Slovenski specialistki za igro dvojic sta s pridom izkoristili neuigranost trikratnih olimpijskih prvakinj, ki sta se na turnirju serije Premier 5 poslovili v prvem krogu s končnim izidom 6:1, 7:5 v korist Andreje Klepač in Katarine Srebotnik.

Sestri Williams sta v večnem mestu začeli priprave na nastop na olimpijskih igrah v Riu de Janeiru, kjer bosta napadali četrto zlato kolajno v konkurenci dvojic. Najuspešnejši sestrski tandem vseh časov se je s kolajno najžlahtnejše kovine okitil v Sydneyju (2000), Pekingu (2008) in Londonu (2012).

Serena in Venus, ki sta skupaj zaigrali prvič po OP ZDA leta 2014, v prvem krogu nista imeli nobenih možnosti proti razpoloženima Slovenkama. ''Nisva igrali najine najboljše igre. To je netipično. Ponavadi ena od naju igra dobro. To nama je v veliko pomoč. Če obe igrava dobro, običajno tudi zmagava,'' je povedala starejša Venus, ki je v jutranjem delu tekmovalnega dne zabeležila zmago v konkurenci posameznic.

Sestri Williams sta trikratni olimpijski prvakinji, v Riu pa se nadejata novega uspešnega nastopa. ''Seveda bi zelo radi zaigrali na olimpijskih igrah. Rada igram z Venus. Ona je najboljša partnerica. Upam, da deli moje občutke. Dobra ekipa sva,'' je dodala mlajša Serena, sicer številka ena svetovnega tenisa.

Prva igralka sveta je imela v letošnji sezoni nekaj težav s poškodbami in zdravjem nasploh, zato je v Rimu sploh prvič letos zaigrala na peščeni podlagi. ''V preteklih tednih se nisem počutila najbolje. Tudi v zadnjih dneh ne. Zdaj sem bolje. Bomo videli, kako bo, ko bom spet stopila na igrišče,'' je sklenila Američanka.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.