Šport
72 ogledov

Severna Irska ušla (pre)hitremu izpadu

severna irska EPA
Severna Irska je na poraz s Poljsko odgovorila z zmago proti Ukrajini (2:0) in se vrnila med kandidate za napredovanje v izločilne boje.

Zadetka za prvo zmago na EP sta za svojo reprezentanco dosegla Gareth McAuley (49.) in Niall McGinn v sodnikovem podaljšku. 

V dvoboju ekip, ki sta uvodni tekmi tega EP izgubili, so bili na koncu boljši Severni Irci, ki so zabeležili prvo zmago na evropskih prvenstvih. Ukrajinski selektor Mihajlo Fomenko je v začetno enajsterico uvrstilo praktično iste igralce, kot na tekmi z Nemčijo, ki so jo svetovni prvaki dobili z 2:0, na drugi strani pa je njegov kolega Michael O'Neill po porazu s Poljsko z 0:1 zamenjal kar pet igralcev.

Najbolj presenetljiva je bila zamenjava prvega strelca ekipe Kylea Laffertyja, ki se je s sedmimi zadetki izkazal kot junak v svoji domovini v kvalifikacijah za EP. Namesto njega je v prvi enajsterici začel Conor Washington. Tveganje se je na koncu izplačalo.

Potem, ko se je prvi polčas končal brez zadetkov, se je drugi začel v dežju, ki ni zmotil Garetha McAuleyja. Ta je v 49. minuti dosegel prvi gol za Severno Irsko na prvenstvih stare celine; to je bila tudi druga tekma na EP za to reprezentanco. Dež se je na tekmi v Lyonu stopnjeval v nevihto in točo, zaradi katere je češki sodnik Pavel Kralovec v 58. minuti tekmo za okrog tri minute prekinil.

Dvoboj se je končal v soncu, zadetek McGinna v zadnjih sekundah pa je še bolj navdušil navijače v zelenih dresih, ki so ohranili možnosti pa preboj v osmino finala.

V zadnjem krogu skupine se bodo 21. junija ob 18. uri na Velodromu v Marseillu pomerili Ukrajinci in Poljaki, ob isti uri pa na Parku princev v Parizu pa Nemčija in Severna Irska.

Euro 2016, skupinski del, 2. krog:

Ukrajina - Severna Irska 0:2 (0:0)
McAuley 49., McGinn 96.

 

Na nagradno igro se prijavite TUKAJ.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.