Šport
30 ogledov

Shakira za ogrevanje

1/20
Žurnal24 main
Pred prvo nogometno tekmo svetovnega prvenstva v nogometu je bilo po tradiciji na sporedu svečano odprtje, ki so ga popestrili svetovno znani glasbeniki.
Fotografije z odprtja si lahko pogledate tukaj.

Gledalce na osrednjem stadionu v Johannesburgu je zabavala Shakira, ki je zapela eno od himen svetovnega nogometnega prvenstva v Južnoafriški republiki, R. Kelly, John Legend, Alicia Keys, skupina Black Eyed Peas in številni domači glasbeniki. Med njimi tudi 71-letni Hugh Masekela in še štiri leta starejši Abdullah Ibramimi, ki spadata med najbolj znane afriške jazz glasbenike.

Uradno odprtje bo pred začetkom prve tekme med Južnoafriško republiko in Mehiko.

Predsednik Mednarodne nogometne zveze Sepp Blatter je na odprtju poudaril, da pričakuje uspešno prvenstvo. "To bo največji spektakel na svetu," je Švicar z visokoletečimi besedami popihal na duše Južnoafričanov. Ti pričakujejo, da bo svetovno prvenstvo državi dalo nov zagon. "Afrika si zasluži zaupanje," so menili gostitelji tekmovanja, ki bo naslednji mesec glavna tema vseh ljubiteljev športa na svetu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.