Šport
11 ogledov

Sharks počasi grizejo Detroit

1/13
Žurnal24 main
San Jose Sharks so na polovici poti v finale zahodne konference, potem ko so še drugič premagali Detroit Red Wings. Montreal Canadiens proti branilcem naslova Pittsburgh Penguins izid v zmagah izenačili na 1:1.
Nocoj smo se morali boriti do zadnje minute in dosegli smo veliko zmago. A vsaka zmaga je velika, posebej v končnici. Tam je zmaga na domačem terenu še pomembnejša.
Joe Thornton

Hokejisti San Jose Sharks so napravili še drugi korak k finalu zahodne konference severnoameriške lige NHL. V drugi tekmi konferenčnega polfinala so s 4:3 premagali Detroit Red Wings in povedli z 2:0 v zmagah. Na vzhodu so Montreal Canadiens na gostovanju s 3:1 ugnal Pittsburgh Penguins in izid v zmagah poravnal na 1:1.

San Jose je v dvoboju z lanskimi zmagovalci zahoda in finalisti Stanleyjevega pokala zmago dosegel v zadnjem delu, ko je zaostanek 2:3 obrnil v minimalno zmago. Vnovič se je izkazal Joe Pavelski, ki je v osmem srečanju letošnje končnice dosegel še svoj osmi in deveti gol, odločilni zadetek pa je prispeval Joe Thornton ter sedem minut in pol pred koncem tekme postavil končni izid.

Pavelski se je vnovič izkazal kot igralec končnice, saj je zadel že v prvi tretjini za 1:1 in bil podajalec pri golu Ryana Clowa za vodstvo gostiteljev za 2:1. Kar trikrat se je med podajalce vpisal Dany Heatley. Za goste so zadeli Rus Pavel Dacjuk ter Šveda Tomas Holmström in Nicklas Lidström.

Zmaga je malce spominjala na nekatere druge v končnici, obenem pa nam je na ledu uspelo uresničiti veliko stvari, ki smo si jih zastavili. Dobro smo preprečili napad gostiteljev in minimalizirali število njihovih lepih priložnosti, za ostalo pa je v golu poskrbel Jaro.
Mike Cammalleri

Montreal še naprej grozi velikim
Montreal pa ostaja nevaren izzivalec favoriziranih ekip. Po tem, ko so Kanadčani v prvem kolu končnice izločili najuspešnejše moštvo rednega dela, Washington Capitals, so tokrat na gostovanju ugnali lanske prvake lige Pittsburgh in izenačili izid v zmagah na 1:1, preden bodo dvakrat imeli prednost domačega igrišča. Zvezdnika večera pri Montrealu, rekorderju po številu naslovov v ligi NHL, sta bila Mike Cammalleri z dvema goloma in slovaški vratar Jaroslav Halak, ki je ubranil 38 od 39 strelov na svoj gol. Pri zmagovalcih je zadel še Brian Gionta.

Gostitelji so v Pittsburghu v peti minuti po golu Matta Cooka povedli in po prvi tretjini sta odšli ekipi v slačilnice poravnani, v nadaljevanju pa je zablestel Cammalleri.

Liga NHL, 2. kolo končnice, 3.5.:


Pittsburgh Penguins : Montreal Canadiens 1:3 /1:1/

San Jose Sharks
: Detroit Red Wings 4:3 /2:0/

/ / v poševnicah izid v zmagah

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.