Šport
19 ogledov

Shearer: "Boljših napadalcev nimamo"

alan shearer newcastle EPA
Najboljši strelec v zgodovini Premier League Alan Shearer, ki je v svoji karieri v dresu Newcastle Uniteda dosegel kar 260 zadetkov, je gotovo kredibilen sogovornik, ko teče debata o napadalcih.

Tri tedne pred začetkom Eura 2012 je legenda srak za britansko televizijo spregovorila o izboru novopečenega angleškega selektorja Roya Hodgsona, podal pa je tudi svoje mnenje o napadalcih Gordie Albiona.

"Manjše presenečenje je gotovo to, da ni bil vpoklican Rio Ferdinand. Selektor je dejal, da so razlogi za to izključno nogometni in da to ni posledica spora, ki ga je njegov brat imel z Johnom Terryjem, in to je treba spoštovati. Vsekakor je bil v preteklosti pomemben člen reprezentance, njegova kvaliteta ni sporna. Je pa v letošnji sezoni imel težave s poškodbami in zato ni bil na nivoju preteklih sezon. Bi pa to lahko bil konec njegove reprezentančne kariere," je povedal.

Shearer je podal tudi svoje mnenje o angleških napadalcih, ki je glede na njegove dosežke vsekakor nekaj, čemur je treba prisluhniti. "Razen Wayna Rooneyja nihče ni bil skozi celotno sezono standarden član prve enajsterice svojega kluba. Jermain Defoe, Andy Welbeck, Ashley Young, Andy Carroll in Alex Oxlade-Chamberlain niso bili nosilci svojih ekip. A to, da niso vseskozi igrali, bi lahko pomenilo tudi, da bodo na Euru spočiti in sveži. To pa je lahko na fizično tako zahtevnem turnirju zelo dobrodošlo. Vsekakor boljših napadalcev nimamo."

Izjemni golgeter ni bil presenečen nad vključitvijo mladega Arsenalovega upa: "Alex Oxlade-Chamberlain je zelo talentiran igralec, a še nikoli ni igral za Anglijo in treba bo šele videti, kako se obnese na najvišjem nivoju. Je izredno hiter in prodoren in to bi znalo malce ustrahovati branilce drugih ekip. Morda je vključitev Jermaina Defoeja manjše presenečenje, a glede na razpoložljivo izbiro je razumljiv izbor. Tudi Andy Carroll je pričakovan izbor, kljub malce slabši sezoni. Je pa v zadnjih nekaj tednih pokazal tiste kvalitete, ki so ga krasile, ko je bil še član Newcastla."

Slovita devetica je pozdravila tudi Hodgsonovo odločitev, da bo odslej kapetan reprezentance Steven Gerrard: "Stevie je zelo izkušen in je del reprezentance že vrsto let, tako da tu ni kaj dodati."

In kaj si misli o možnostih Angležev v Ukrajini in na Poljskem? "Prvič po dolgem času gre Anglija na tekmovanje brez ogromnih pričakovanj. Nihče izmed ljudi, s katerimi sem govoril v zadnjem času, Angliji ne pripisuje večjih možnosti za zmago in to bi utegnilo ekipi koristiti, saj bo pritisk precej manjši, kot je bil na preteklih turnirjih."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.