Šport
16 ogledov

Shearer: "Fabio, ne bodi trmast!"

Ne bodi trmast, selektorju Fabiu Capellu prek Suna sporoča Alan Shearer. Žurnal24 main
Fabio Capello je prepričan v zmago nad Slovenijo. Kaže, da bo Heskeyja pustil na klopi, a ga ne bo zamenjal Joe Cole. Ker očitno kritik noče slišati, mu Alan Shearer sporoča: "Ne bodi trmast!"
Daily Mail piše, da bodo v Angliji predčasno zaprli šole, delovni čas bodo skrajšali tudi po podjetih, da bi lahko milijoni navijali za svoje nogometaše. Med njimi so tudi taki, ki obljubljajo, da se odrečejo kajenju, če Anglija le zmaga. Poglejte.

Napetost pred popoldansko tekmo Slovenije in Anglije narašča. Odloča se o osmini finala. Medtem ko so slovenski nogometaši in njihovi navijači sorazmerno mirni, so Angleži pošteno na trnih – zanje bi bil izpad katastrofa. Po slabi igri in le dveh točkah na prvih dveh tekmah je bilo v njihovem taboru konec tedna veliko nemira, a zdaj so se spravili k sebi. Selektor Fabio Capello je vzpostavil nazaj svojo avtoriteto. "Nisem nor. Še vedno smo lahko svetovni prvaki," sporoča angleškim navijačem. "Imamo res dobro ekipo. Če bomo … ne, ko bomo premagali Slovenijo, bodo naslednji nasprotniki trepetali pred nami." V angleški reprezentanci se ne more ponoviti zgodba francoske, je odločen Capello, ki prav nič ne zameri Johnu Terryju. Bi ga zaradi nedeljskega izpada izključil iz ekipe? "Niti slučajno. Je eden naših najpomembnejših igralcev." A to ne pomeni, da bo upošteval njegovo zahtevo, da v prvi enajsterici namesto Emila Heskeyja zaigra Joe Cole. Kot poročajo angleški mediji, bo Capello Heskeyja res pustil na klopi, a namesto njega naj bi v prvi postavi zaigral Jermain Defoe. Posegel naj bi po še eni menjavi: začel bi lahko James Milner in ne Aaron Lennon.

Premagati Slovenijo? To ne bi smel biti problem, saj imamo zelo kakovostne igralce.
Alan Shearer

Da poteze (sistem igre in izbor nekaj članov prve enajsterice, ki niso dali rezultata) selektorja Capella morda le niso povsem pravilne, je v svoji kolumni v časniku The Sun zapisal eden najbolj cenjenih nekdanjih angleških reprezentantov Alan Shearer. Italijanskemu strategu sporoča, naj ne bo tako trmast. "Je inteligenten mož in ima veliko znanja ter uspeha v nogometu, upam le, da ni preveč trmast. Vsak ve, da ima selektor zadnjo besedo o selekciji in taktiki. A nekateri nočejo sprejeti kritike, pa čeprav je dobronamerna. In potem izberejo čisto alternativo, da bi le dokazali, da so oni šefi. Temu lahko rečemo trma ali pa hladnokrvnost. Upam, da g. Capello ne bo padel v to past. Za zdaj je ostal zvest svojemu občutku, a Anglija s tem na tem SP ni prišla daleč." V nadaljevanju Shearer ponavlja, kar smo v zadnjih dneh pogosto slišali: "Postavitev 4-4-2 je treba zamenjati, da bi Rooney in Gerrard za njim postala uporabna. Tudi Lampard in Ashley Cole še nista zaigrala, kot smo ju vajeni iz Premier League."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.