Šport
201 ogledov

Sheehy: Sekelj je navaden lažnivec

Neil Sheehy si je v Ljubljani pridobil prijatelje in nasprotnike. Med prve šteje Žurnal24 main
Neil Sheehy je nekdanji hokejist Olimpije, ki je HZS priskrbel novega selektorja Johna Harringtona. Za pomočnika ameriškega selektorja predlaga Bojana Zajca.
 

Preberite še

Intervju: John Harrington

Novega slovenskega selektorja Johna Harringtona , ki ga bo predsedstvo Hokejske zveze Slovenije (HZS) potrdilo na današnji seji, je priporočil Neil Sheehy . Ta je v preteklosti nosil dres zmajev, v NHL pa je branil barve Calgaryja, Hartforda in Washingtona. Po odhodu iz Ljubljane je postal odvetnik in zdaj uspešno deluje kot hokejski zastopnik.

Kako je prišlo do tega, da ste HZS priporočili Harringtona?
Poklical me je prijatelj Srdan Kuret in mi povedal, da na HZS iščejo novega selektorja. Johna poznam vrsto let, že dalj časa pa je v Evropi. Vprašal sem ga, ali bi ga vodenje slovenske reprezentance zanimalo, in takoj mi je pritrdil.

Harrington, ki ga bo predsedstvo HZS potrdilo na današnji seji, je po Sheehyjevem mnenju v tem trenutku pravi selektor za slovensko reprezentanco. © HZS

 
Kakšen trener je po vašem mnenju Harrington?
Je zelo izkušen človek. Tudi sam je že nastopil na olimpijskih igrah (Lake Placid 1980, Sarajevo 1984; op. p.) in ima veliko mednarodnih izkušenj. Bil je dober igralec, zdaj pa je že dalj časa tudi dober trener. Menim, da je odlična izbira za položaj, v katerem se je znašla slovenska reprezentanca. Prevzel jo bo namreč le nekaj dni pred nastopom na tako pomembnem turnirju, kot so kvalifikacije za olimpijske igre. To je zelo težka naloga za kateregakoli trenerja. Toda verjamem, da je John sposoben dobro opraviti svoje delo, saj je značajsko zelo čvrst.

Ima Slovenija možnosti za nastop na olimpijskih igrah v Vancouvru? Ali lahko premaga Avstrijo in Nemčijo?
Resnično upam, da bo Sloveniji uspelo. Moram priznati, da slovenskih hokejistov ne poznam več tako dobro kot nekoč. Zaupam pa Harringtonu, ki je dober trener. Z veseljem je prevzel vodenje reprezentance, vendar bo zanj težko, saj tudi on hokejistov ne pozna. Za njegovega pomočnika bi predlagal Bojana Zajca. Tudi on ima veliko izkušenj, veliko bolje pa pozna slovensko miselnost in igralce. Je dober človek in primeren za takšno funkcijo.

Omenili ste Srdana Kureta. Kakšen pa je vaš odnos s preostalimi člani predsedstva HZS? V njem je namreč tudi Matjaž Sekelj ...
Kolikor vem, je Sekelj direktor Olimpije in ni povezan s Hokejsko zvezo Slovenije.

11 sezon je Neil Sheehy prebil v severnoameriški ligi NHL. Ob koncu kariere je branilec dve leti igral za Olimpijo. © Delo

 
Je tudi član predsedstva na HZS ...
Tega nisem vedel. V vsakem primeru sem želel pomagati Sloveniji. V vaši domovini sem resnično preživel mnogo lepih dni. Rad jo imam in želim si, da uspe tudi slovenskim hokejistom. Nerad pa govorim o gospodu Seklju. Ne verjemite mu, kar govori. Tudi ko komunicira z mediji, je navaden lažnivec. Je pač takšna osebnost, jaz pa za lažnivce nimam časa.

Če se ne motim, naj bi vam dolgoval nekaj denarja še iz časov, ko ste igrali za Olimpijo ...
Nisem bil neučakan. Olimpiji sem dal čas, nikoli nisem silil vanjo, naj mi plača. Gospod Sekelj mi je dejal, da bo poskrbel za moje plačilo, v nasprotnem primeru se bo umaknil iz hokeja. Očitno tega ni storil. Še vedno je pri Olimpiji. S tem je pokazal, da nima značaja.

Zdaj opravljate delo hokejskega zastopnika ...
Potem ko sem zapustil Slovenijo, sem trdo delal na drugih področjih in uspelo mi je. Kar dobro mi gre kot zastopniku igralcev. Precej jih igra tudi v NHL. Kot vidite, nisem bankrotiral, čeprav mi Olimpija ni plačala zasluženega denarja. Pravzaprav mi ta niti ni toliko pomemben, gre za načela in značaj mož, ki so v to zgodbo vpleteni. Vselej razmišljam tako. Sem na primer mnenja, da je Kuret zelo spodoben človek. Že ko sem živel v Sloveniji, sem se z njim dobro razumel. Zato sem bil tudi takoj pripravljen priskočiti na pomoč HZS.

Ali še vedno spremljate slovenski hokej?
Niti ne. V prejšnji sezoni sem malce spremljal končnico lige Ebel. Tudi tam je bilo mogoče videti pravi obraz Seklja. V finalu je Olimpija naredila napako pri izbiri igralcev in zato je bila kaznovana. Sekelj je krivdo prevalil na druge ljudi in vodilne može lige, sam pa spet ni prevzel nobene odgovornosti. Kot direktor je zakrivil poraz Ljubljančanov.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.