Šport
16 ogledov

Shogun: Prvi bom nokavtiral Henda

Shogun Rua Sherdog
Pred nami je nov konec tedna in nov UFC event. Največja svetovna MMA organizacija tokrat gostuje v San Joseju, kjer bomo priča UFC 139. V glavni borbi večera se bosta pomerila nekdanji prvak Mauricio Shogun Rua in bivši Strikeforceov prvak Dan Henderson. Na delu bomo videli tudi legendarnega Wanderleia Silvo.

Tudi tokrat se nam obeta lepo število odličnih borb, na kar smo pri UFC-ju že navajeni. Bivši UFC prvak Mauricio Shogun Rua bo poskušal narediti nekaj, kar ni uspelo še nikomur – nokavtirati izkušenega Dana Hendersona prvič v njegovi dolgi karieri. "Ko vas čaka borba proti Hendersonu, morate biti pripravljeni, predvsem ko je govora o boksu. To je njegova glavna kvaliteta. Zelo ga spoštujem kot borca. Občudujem ga. Že več let je v samem vrhu in zares uživam, ko ga gledam. To je borba, ki bi se morala zgoditi že v Pridu pred mnogimi leti. Tudi on je menil, da se bova takrat srečala, a do borbe nikoli ni prišlo. Dan je odličen borec in to bo odlična borba za navijače," je pred borbo povedal Shogun. Kljub vsem spoštljivim besedam do večkratnega prvaka Prida in bivšega Strikeforceovega prvaka in ne nazadnje tudi zadnjega krvnika "največjega" Fedorja Emelianenka, pa Brazilec načrtuje nokavt. "Nadejam se, da bom prvi, ki bom nokavtiral Dana. On je talentiran in izkušen. Boril se je proti velikim imenom, mnogi so ga dobro zasuli z udarci, toda nikoli ni bil nokavtiran. Jaz verjamem v svoje kvalitete. Verjamem, da bom prvi, ki mu bo to uspelo," je zelo samozavesten Rua, ki je še dodal: "Mislim, da bo Dan dobro pripravljen, ker bom tudi jaz. Ljudem bom pokazal, da lahko nanizam več zmag zapored in da bom zadržal zmagoviti niz."


Po povratku Henda v UFC so mnogi namigovali, da bo takoj dobil priložnost za naslov, na katero pa bo moral še malce počakati. "Seveda bi raje izbral borbo za naslov, toda srečen sem tudi zaradi te borbe. Shogun je dober nasprotnik in to bo za mene težka naloga. Če bi Rashad Evans dva ali tri tedne prej sporočil, da je poškodovan, bi se najverjetneje jaz boril proti Jonesu in ne Lyoto Machida," je za MMAWeekly povedal Henderson in nadaljeval: "Shogun je vedno funkcioniral po sistemu toplo-hladno. A je zelo neugoden in zelo nevaren. Ko ni v formi, je še vedno kvaiteten nasprotnik, ampak ni tako nevaren, kot bi bil v najboljši formi. Vsakdo ima slab dan." Henderson v nasproptju s Shongunom ne načrtuje nokavta: "Ne bom hitel in ga na vsak način poskušal nokavtirati. Predvsem grem zmagat in iskat priložnost za naslov. Seveda pa bom poskušal zmagati predčasno, če se bo ponudila priložnost za to." Izkušeni borec se je dotaknil tudi morebitne borbe proti prvaku lahko-težke kategorije Jonu Jonesu: "To bi bila borba, v kateri bi užival. Je nekoliko čuden in netipičen borec, na katerega se morate dobro taktično pripraviti. Te dni sem pripravljen ravno na take izzive. Jones je velik izziv in menim, da mi njegov stil ustreza. Že dolgo sem v tem in ne postanem kar tako evforičen. Menim, da je talentiran in da bo še dolgo časa v vrhu MMA-ja. Pred njim pa je še veliko napredka in učenja. Verjamem v njegovo svetlo prihodnost in tudi v to, da ga v karieri čaka še nekaj težkih preizkusov." Predsednik UFC Dana White je pred časom že namignil, da bi lahko zmagovalec te borbe dobil priložnost proti prvaku Jonesu.

V glavnem delu nas čakajo še štiri odlične borbe. Legendarni Wanderlei Silva se bo pomeril proti Cungu Leju (več o tej borbi si lahko preberete TUKAJ). Urijah Faber se bo pomeril z Brianom Bowlesom, Danec Martin Kampmann z Rickom Storyjem, Stephan Bonnar pa s Kylom Kingsbruyjem.

UFC 139: Shogun vs. Henderson, fight card:

Glavne borbe:

Mauricio "Shogun" Rua – Dan Henderson
Wanderlei Silva – Cung Le
Urijah Faber – Brian Bowles
Rick Story – Martin Kampmann
Stephan Bonnar – Kyle Kingsbury

Uvodne borbe:

Ryan Bader – Jason Brilz
Tom Lawlor – Chris Weidman
Seth Baczynski – Matt Brown
Shamar Bailey – Danny Castillo
Michael McDonald – Alex Soto
Rafael dos Anjos – Gleison Tibau
Miguel Torres – Nick Pace

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.