Šport
16 ogledov

Showdown: Isildur premočen za Catesa

(Foto: Pokernews.si) Žurnal24 main
V svojem zvezdniškem izzivu je "Isildur1" oziroma Viktor Blom ta konec tedna na Starsih gostil najnovejšega udeleženca Dwanovega milijonskega izziva – Daniela "w00ki3z" Catesa.

V nasprotju s prejšnjimi tovrstnimi obračuni sta tokrat oba mladca prikazala pravo lekcijo nove šole pokra, saj sta že od samega začetka igrala zelo agresivno in hitro, kar je tudi pripomoglo k temu, da sta svojih 2.500 iger odigrala v vsega 4 urah!

Podobno kot izzivalci pred njim pa tudi Cates, ki v največji spletni poker sobi igra pod imenom "w00ki3z", po nekaj začetnih zmagah enostavno ni mogel držati nasprotnikovega tempa in je moral Blomu na koncu priznati premoč. Šved je svojega nasprotnika tokrat olajšal za 51.196 $ in tako nadaljeval svojo letošnjo serijo dobrih rezultatov.

Kako razburljiv je bil tokratni obračun in kako agresivna sta bila oba mladeniča (noben od njiju še ni dopolnil niti 21 let), pa priča tudi podatek, da smo bili že po dobrih 10 minutah igre priča prvemu all-inu. Vsi njuni žetoni so prvič v igro romali po tem, ko so na mizi že ležale skupne karte {3-Hearts}{6-Clubs}{2-Diamonds}{A-Hearts}{2-Hearts}. Agresor je bil v tem primeru Blom, ki je na riverju zarinil z {A-Spades}{K-Clubs}, Cates pa je njegovo stavo izenačil z zgolj {A-Clubs}{Q-Hearts}, kar seveda ni zadoščalo za zmago in tako je Šved prišel do svojih prvih žetonov.

Viktor je nato v prve pol ure igre nanizal še nekaj zmag in se že počasi začel oddaljevati od zasledovalca, a je ta hitro zrežiral preobrat in se po odigranih nekaj več kot 550 igrah zavihtel v vodstvo. A kot je postala že stalnica v teh nedeljskih zvezdniških obračunih, se nobenemu od igralcev ni uspelo zares odlepiti, tako da sta se v naslednjih nekaj urah igralca večkrat izmenjala v vodstvu, preden je v zadnji uri obračuna vajeti v svoje roke naposled le prijel "Isildur1".

Preobrat je napovedala igra, katero je z višanjem na 300 $ odprl Blom, Cates je s {K-Spades}{10-Spades} letvico dvignil na 1.300 $, Šved pa je s {Q-Diamonds}{J-Clubs} njegovo stavo nazadnje samo izenačil. Na flopu {10-Clubs}{8-Spades}{4-Clubs} je prvi po žetonih segel Američan in v igro spravil novih 1.500 $, Blom pa je njegovo stavo še enkrat več samo izenačil. Na mizi je nato pristal {A-Spades}, ki pa ni prinesel večjih sprememb, saj je Cates v igro spravil še dodatnih 4.200 $, Blom pa je njegovo stavo ponovno zgolj klical. Za konec pa je river nato prinesel {K-Diamonds}, ki je Švedu prinesel lestvico in tako tehtnico prevesil na njegovo stran. Nič čudnega torej, da je na Catesovo stavo v višini 11.500 $ Blom odgovoril s svojim all-inom, ki ga je Cates s svojima dvema paroma ekspresno izenačil.

V roku le nekaj minut je Šved tako zaostanek v višini več kot 15.000 $ spremenil v prednost (+10.450 $) ter, še bolj pomembno, potek dvoboja obrnil sebi v prid. Od te igre dalje je bil namreč promet več ali manj enosmeren, Cates pa se lahko samo zmagi v eni največjih iger večera zahvali, da na koncu ni potonil še globlje v rdeče številke. V tej igri je Američan šele z zadnjima dvema skupnima kartama ({5-Hearts}{3-Spades}{4-Spades}{7-Diamonds}{8-Diamonds}) sestavil višja dva para od nasprotnika, ki je dva para ujel že na flopu.

Za nadvse primeren zaključek obračuna pa je nato poskrbela zadnja igra večera, v kateri sta igralca vse svoje žetone ponovno spravila v igro na riverju, potem ko so na PokerStarsovi virtualni mizi že obležale skupna karte {A-Spades}{10-Hearts}{8-Hearts}{Q-Clubs}{K-Diamonds}. Vlogo agresorja je tokrat ponovno prevzel "Isildur1", ki je z {J-Clubs}{10-Clubs} oznanil svoj all-in, katerega je "w00ki3z", ki je v rokah držal par kraljic, seveda izenačil. S tem porazom je Američan zabil še zadnji žebelj v svojo krsto in tako moral priznati premoč nasprotniku, ki je tudi po zaslugi te zmage v enem večeru zaslužil nekaj več kot 50 tisočakov.

Po odigrani še zadnji igri večera se je na "prizorišču" ustavil tudi Daniel Negreanu, ki je pohvalil oba igralca in prosil Šveda, da mu kasneje prek elektronske pošte razloži celotna pravila tega obračuna in tako že sprožil ugibanja o tem, da bi utegnil prav on biti naslednji Isildurjev izzivalec.

V svojem zvezdniškem izzivu, je "Isildur1" oziroma Viktor Blom, ta konec tedna na Starsih gostil najnovejšega udeleženca Dwanovega milijonskega izziva – Daniela "w00ki3z" Catesa. V nasprotju s prejšnjimi tovrstnimi obračuni, sta tokrat oba mladca prikazala pravo lekcijo nove šole pokra, saj sta že od samega začetka igrala zelo agresivno in hitro, kar je tudi pripomoglo k temu, da sta svojih 2.500 iger, odigrala v vsega 4 urah!

Podobno kot izzivalci pred njim, pa tudi Cates, ki v največji spletni poker sobi igra pod imenom "w00ki3z", po nekaj začetnih zmagah enostavno ni mogel držati nasprotnikovega tempa in je moral Blomu na koncu priznati premoč. Šved je svojega nasprotnika tokrat olajšal za 51.196$ in tako nadaljeval svojo letošnjo serijo dobrih rezultatov.

Kako razburljiv je bil tokraten obračun in kako agresivna sta bila oba mladeniča (noben od njiju še ni dopolnil niti 21 let), pa priča tudi podatek, da smo bili že po dobrih 10 minutah igre priča prvemu all-inu. Vsi njuni žetoni so prvič v igro romali potem, ko so na mizi že ležale skupne karte {3-Hearts}{6-Clubs}{2-Diamonds}{A-Hearts}{2-Hearts}. Agresor je bil v tem primeru Blom, ki je na riverju zarinil z {A-Spades}{K-Clubs}, Cates pa je njegovo stavo izenačil z zgolj {A-Clubs}{Q-Hearts}, kar seveda ni zadoščalo za zmago in tako je Šved prišel do svojih prvih žetonov.

Viktor je nato v prve pol ure igre, nanizal še nekaj zmag in se že počasi začel oddaljevati od zasledovalca, a je ta hitro zrežiral preobrat in se po odigranih nekaj več kot 550 igrah, zavihtel v vodstvo. A kot je postala že stalnica v teh nedeljskih zvezdniških obračunih, se nobenemu od igralcev ni uspelo zares odlepiti, tako da sta se v naslednjih nekaj urah igralca večkrat izmenjala v vodstvu, preden je v zadnji uri obračuna, vajeti v svoje roke, naposled le prevzel "Isildur1".

Preobrat je napovedala igra, katero je z višanjem na 300$ odprl Blom, Cates je s {K-Spades}{10-Spades} letvico dvignil na 1.300$, Šved pa je s {Q-Diamonds}{J-Clubs} njegovo stavo nazadnje samo izenačil. Na flopu {10-Clubs}{8-Spades}{4-Clubs} je prvi po žetonih segel Američan in v igro spravil novih 1.500$, Blom pa je njegovo stavo še enkrat več samo izenačil. Na mizi je nato pristal {A-Spades}, ki pa ni prinesel večjih sprememb, saj je Cates v igro spravil še dodatnih 4.200$, Blom pa je njegovo stavo ponovno zgolj klical. Za konec pa je river nato prinesel {K-Diamonds}, ki je Švedu prinesel lestvico in tako tehtnico prevesil na njegovo stran. Nič čudnega torej, da je na Catesovo stavo v višini 11.500$, Blom odgovoril s svojim all-inom, ki ga je Cates s svojima 2 paroma ekspresno izenačil.

V roku le nekaj minut je Šved tako zaostanek v višini več kot 15.000$, spremenil v prednost (+10.450$) ter še bolj pomembno, potek dvoboja spreobrnil sebi v prid. Od te igre dalje je bil namreč promet več ali manj enosmeren, Cates pa se lahko samo zmagi v eni največjih iger večera zahvali, da na koncu ni potonil še globje v rdeče številke. V tej igri je Američan šele z zadnjima dvema skupnima kartama ({5-Hearts}{3-Spades}{4-Spades}{7-Diamonds}{8-Diamonds}) sestavil višja 2 para od nasprotnika, ki je 2 para ujel že na flopu.

Za nadvse primeren zaključek obračuna pa je nato poskrbela zadnja igra večera, v kateri sta igralca vse svoje žetone ponovno spravila v igro na riverju, potem ko so na PokerStarsovi virtualni mizi že obležale skupna karte {A-Spades}{10-Hearts}{8-Hearts}{Q-Clubs}{K-Diamonds}. Vlogo agresorja je tokrat ponovno prevzel "Isildur1", ki je z {J-Clubs}{10-Clubs} oznanil svoj all-in, katerega je "w00ki3z", ki je v rokah držal par kraljic, seveda izenačil. S tem porazom je Američan zabil še zadnji žebelj v svojo krsto in tako moral priznati premoč nasprotniku, ki je tudi po zaslugi te zmage, v enem večeru zaslužil nekaj več kot 50 tisočakov.

Po odigrani še zadnji igri večera, se je na "prizorišču" ustavil tudi Daniel Negreanu, ki je pohvalil oba igralca in prosil Šveda, da mu kasneje prek elektronske pošte razloži celotna pravila tega obračun in tako že sprožil ugibanja o tem, da bi utegnil prav on biti naslednji Isildurjev izzivalec.


Preveri več: http://si.pokernews.com/novice/2011/01/superstars-showdown-tudi-cates-moral-priznati-premoc-isildur-4722.htm

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.