Šport
15 ogledov

Sijajni Lundqvist ustavil hudiče

Lundqvist Žurnal24 main
New York Rangers so s 3:0 dobili prvo tekmo konferenčnega finala lige NHL na vzhodu proti New Jersey Devils. Rangerji so vse tri zadetke zabili v zadnji tretjini, v vratih pa je blestel Henrik Lundqvist.

Moštvo severnoameriške hokejske lige NHL New York Rangers je v prvi tekmi finala končnice na vzhodni konferenci s 3:0 premagalo ekipo New Jersey Devils. Ekipa iz velikega jabolka je tekmo v svojo korist odločila šele v zadnji tretjini, ko so bili uspešni Dan Girardi, Chris Kreider in Artem Anisimov. Drugo tekmo bo v noči na sredo gostil New York.

Rangers so bili v polju boljši, več so streljali na gol, toda več lepih priložnosti so vendarle imeli gostje. Zach Parise bi New Jersey kar nekajkrat lahko popeljal v vodstvo, a švedski vratar Henrik Lundqvist je bil vselej na mestu. Tako v prvih dveh tretjinah golov ni bilo, v zadnjem pa so domači dosegli kar tri. Najprej je ob številčni premoči že v 53. minuti zadnjega dela s strelom z modre črte zadel branilec San Girardi, po protinapadu je na 2:0 je po protinapadu povišal "rookie" Chris Kreider, v predzadnji minuti pa je končni izid postavil Rus Artem Anisimov, potem ko so gosti vratarja zamenjali s šestim igralcem.

"Odlika dobrega vratarja je, da brani, ko je to najbolj potrebno. Vesel sem, da je nekaj takega danes uspelo meni. Nisem imel veliko dela, a ko je bilo treba posredovati, sem bil zanesljiv. Prva tekma je vedno zelo pomembna, toda do konca serije bomo imeli še veliko dela. Tudi sam bom moral biti na ravni, kot sem bil danes," je bil po tekmi zadovoljen Lundqvist, ki je za drugi "shutout" v končnici potreboval 21 obramb. V medsebojnih tekmah letošnje sezone je zdaj s 4:3 v korist New Yorka.

Liga NHL, končnica, konferenčni finale:

Vzhod:

New York Rangers : New Jersey Devils 3:0 (0:0, 0:0, 3:0) /1:0/

// - izid v zmagah, igrajo na štiri zmage

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.