Šport
16 ogledov

Sijajni Smith ustavil Chicago

Mike Smith Reuters
Vratar Mike Smith je z 39 obrambami v obup spravil hokejiste Chicaga in bil junak odločilne zmage Phoenixa za napredovanje v drugi krog končnice.

Hokejisti Phoenix Coyotes so v prvem krogu končnice severnoameriške lige NHL pripravili presenečenje in s 4:2 v zmagah po šestih tekmah izločili Chicago Blackhawks. Na zadnji tekmi v Chicagu je bilo 4:0 za kojote, z 39 obrambami pa se je najbolj izkazal vratar gostov Mike Smith.

Oliver Ekman-Larsson je za Phoenix zadel v drugi tretjini, kar tri zadetke pa so kojoti dosegli v odločilni tretji, ko so se med strelce vpisali Gilbert Brule, Antoine Vermette in Kyle Chipchura. Kojoti so se prvič po sezoni 1996/97, odkar so se preselili v Arizono, prebili v drugi krog končnice NHL, ter prvič po letu 1987, ko so se imenovali še Winnipeg Jets.

Kojoti so dobili vse tri tekme v domovanju čikaških hokejistov United Center, v drugem krogu končnice prvenstva NHL pa bodo moči merili z Nashvillom, ki je v petih tekmah izločil Detroit Red Wings. "To je šele prvi korak. V tem trenutku želimo uživati čim dlje, saj ga res že dolgo nismo doživeli," je po zmagi in uvrstitvi v drugi krog končnice dejal kapetan kojotov Shane Doan. Zadnja uvrstitev kojotov v drugi krog je stara že 25 let, ko so še pod imenom Winnipeg Jets izločili Calgary Flames.

Šesti nosilci Blackhawks in Phoenix so uvodnih pet tekem odločili šele po podaljšanih igrah in s tem izenačili rekord NHL iz leta 1951, ko sta se v boju na štiri zmage v finalu Stanleyjevega pokala merili ekipi Montreal Canadiens in Toronto Maple Leafs. Hokejisti Chicaga, ki so leta 2010 osvojili Stanleyjev pokal, so še drugo sezono po slavju izpadli že v prvem krogu končnice. "Danes enostavno nismo imeli sreče," je dejal kapetan Chicaga Jonathan Toews. Skupaj s soigralci je sicer proti vratom nasprotnikov samo v uvodni tretjini sprožil kar 16 strelov (na drugi strani Phoenix le dva), a je bil vratar Smith tokrat nerešljiva uganka.

"Napadli so nad z vsemi kanoni, vendar pa nam je uspelo prevetriti nevihto. To, da sem ohranil svojo mrežo nedotaknjeno, je zame le še dodaten bonus. V tem dvoboju smo kot ekipa zrasli in upam, da bomo tudi naslednje tekme odigrali v podobnem slogu," je dejal junak večera Smith.

Na drugi tekmi večera so Ottawa Senators v domači dvorani z 2:3 izgubili proti New York Rangers, tako da je razmerje moči v zmagah poravnano na 3:3 in bo odločala zadnja, sedma tekma, ki bo v četrtek zvečer v sloviti dvorani Madison Square Garden v New Yorku.

Liga NHL:

Vzhod:
Ottawa Senators : New York Rangers 2:3 /3:3/

Zahod:
Chicago Blackhawks : Phoenix Coyotes 0:4 /2:4/

// - izid v zmagah

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.