Šport
14 ogledov

Sila branil za drugo zmago zmajev

Žurnal24 main
Vratar Aleš Sila je zaustavil 39 od 40 strelov Linza in Tilia Olimpija je dobila še drugo tekmo nove sezone lige Ebel (1:2 na gostovanju). Jeseničani so doma klonili z beljaškim VSV s 4:6.

Hokejisti ljubljanske Olimpije so tudi v drugem srečanju razširjene avstrijske lige Ebel vknjižili 1zmago. Odločilna je bila druga tretjina, v kateri so Ljubljančani, ki so bili v prvem delu popolnoma podrejeni, prevzeli pobudo in jo kronali z goloma Andreja Hebarja in Boštjana Goličiča ter zaostanek 1:0 spremenili v vodstvo, ki se ni več spremenilo do konca tekme, pa čeprav je domači trener Kim Collins v zadnji minuti zamenjali vratarja Alexa Westlunda s šestim igralcem v polju in skušali iztržiti vsaj podaljšek. V prvem in zadnjem delu so imeli gostitelji več od igre, kar kaže tudi končno razmerje strelov na gol 40:29, a je ljubljanski vratar Aleš Sila spravljal domače napadalce v obup ter bil med ključnimi igralci za novo zmago zmajev. Po kopici priložnosti ga je v uvodnem delu po lepem strelu iz zapestja premagal le Martin Mairitsch.  Olimpija je v Linzu zadnjič zmagala marca 2008. Lepo priložnost za novo zmago bodo imelu tudi v naslednjem kolu, ko doma gostiju zagrebški Medveščak, ki je danes doma kar z 0:5 izgubil proti Salzburgu.

Jeseniški hokejisti so na domačem ledu morali priznati premoč sosedom iz Beljaka, po 28. decembru leta 2008 je to že enajsti zaporedni poraz železarjev v medsebojnih tekmah. Karavanški derbi so bolje začeli gostje, ki so v 13. minuti vodili s 3:0. Napako domačega branilca Erica Wernerja je v drugi minuti izkoristil Jonathan Ferland. Po zmedi v domačih vrstah je podajo Tomaža Razingarja izza vrat v vodstvo z 2:0 spremenil Andreas Kristler. Potem pa je slovenski reprezentant še sam zatresel mrežo matičnega kluba ob prvi priložnosti z igralcem več. Domači trener Heikki Mälkiä je po tretjem golu finskega vratarja Jaaka Suomalainena zamenjal s Kanadčanom Mitchem O'Keefom. Prvi zadetek v novi sezoni v domači dvorani so Jeseničani dosegli v 14. minuti, ob izključitvi Kevin Mitchella je zadel Wade Skolney. Slabe tri minute kasneje so vnovič izkoristili številčno premoč. Po podajah Skolneya in Roberta Saboliča je svoj tretji gol v sezoni dosegel Rok Tičar.

Tudi drugo tretjino so bolje začeli Beljačani, ki so povišali vodstvo ob izključitvi Skolneya. V 22. minuti je drugič na tekmi zadel Kristler. Železarji so vrnili udarec le minuto kasneje z lepim strelom mladega branilca Matevža Ermana, ki je dosegel svoj prvenec v ligi Ebel. Festival golov v Podmežakli je nadaljeval Kaspitz, potem, ko sta domačo obrambo lepo izigrala Unterluggauer in Kristler. Gostje so bili kasneje še tretjič na tekmi uspešni z igralcem več in po zadetku Unterluggauerja od daleč ponovno povišali prednost na tri gole razlike. V zadnji tretjini je Jeseničanom uspelo ublažiti poraz. Sabolič je dobri dve minuti pred koncem zadel z igralcem več. Nato so domači močno pritisnili, si priigrali nekaj priložnosti, Starkbaum pa ni dovolil preobrata.

Liga Ebel, lestvica:
1. Salzburg 4 točke
2. KAC 4
3. Tilia Olimpija 4
4. VSV Beljak 2
5. Acroni Jesenice 2
6. Graz 99ers 2
7. Medveščak 2
8. Vienna Capitals 0
9. Sapa Fehervar 0
10. Linz 0

Liga Ebel, 2. kolo:

Acroni Jesenice : VSV Beljak 4:6 (2:3, 1:3, 1:0)
Skoleny 14., Sabolič 17., 58., Erman 23.; Ferland 2., Kristler 6., 22., Razingar 13., Kaspitz 27., Unterluggauer 32.

Linz : Tilia Olimpija 1:2 (1:0, 0:2, 0:0)
Mairitsch 8.; Hebar 25., Goličič 29.

Vienna Capitals : KAC 5:6 (1:1, 2:1, 2:4)

Graz 99ers : Sapa Fehervar 2:1 (0:1, 1:0, 1:0)

Medveščak : Salzburg 0:5 (0:0, 0:2, 0:3)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.