Šport
211 ogledov

Silovit začetek Kopitarja, nato pa ...

Anže Kopitar Profimedia
V najmočnejši hokejski ligi na svetu so v noči na sredo odigrali dve tekmi.

Hokejisti Los Angeles Kings so izgubili tretjič zaporedoma. Kralje so na domačem ledu premagali gostje z atlantske obale ZDA, New York Rangers, ki so slavili z izidom 5:3. Slovenski as Anže Kopitar se ni vpisal med strelce, je pa asistiral pri dveh zadetkih Kraljev.

Kralji so pred domačim občinstvom silovito začeli. Že po 35 sekundah tekme je v polno zadel Kevin Fiala, zadetek sta pripravila Adrian Kempe in kapetan Kopitar. Po manj kot petih minutah je padel še drugi gol, tokrat je bil ob moštveni premoči uspešen Gabriel Vilardi za vodstvo Kraljev z 2:0.

A vodstvo domače ekipe je bilo kratke sape. Druga tretjina se je razpletla povsem po notah uglašene zasedbe iz "velikega jabolka". Randžerji so dosegli kar tri zadetke, uspešni so bili Braden Schneider, Vincent Trocheck in Kaapo Kakko.

V zadnji tretjini so se domači skušali vrniti. Sean Walker je v 47. minuti ob asistenci Kopitarja zadel za izenačenje 3:3. A je manj kot minuto kasneje Chris Kreider povišal na 4:3 za goste. Kreider je postavil tudi končni izid, ko je 50 sekund pred koncem zabil v nebranjeno mrežo za 5:3.

Igor Šesterkin, ruski vratar New Yorka, je ubranil 35 strelov, štiri neuspešne poskuse je imel tudi Kopitar. Domači vratar Cal Petersen je imel na svojem računu 20 obramb.

Kralji s 24 točkami ostajajo druga najboljša ekipa v pacifiški skupini zahodne konference, s sedmimi točkami zaostanka za vodilnim Las Vegasom.

NHL, izida:

Montreal Canadiens - Buffalo Sabres   2:7
Los Angeles Kings - New York Rangers  3:5
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.