Šport
9 ogledov

Silovit začetek Slovencev

Tine Urnaut in soigralci nadaljujejo z odličnimi igrami. (Foto: Foto.si) fotosi.si
Slovenska odbojkarska reprezentanca je evropsko ligo začela z dvema gostujočima zmagama proti Belgiji. Izbranci Veselina Vukovića so obe tekmi dobili s 3:1. Naslednjič proti Hrvatom.
Slovenci sami na vrhu
Slovenski odbojkarji so po dveh tekmah evropske lige edini s polnim izkupičkom. V drugem obračunu med Veliko Britanijo in Hrvaško v Sheffieldu sta namreč ekipi zmagali po enkrat, Hrvati so se Britancem v drugi tekmi oddolžili za sobotni poraz, zmagali so s 3:0 (18, 21, 15).

Slovenska odbojkarska reprezentanca se z uvodnega gostovanja evropske lige v Belgiji vrača z dvema zmagama. Potem ko je v Antwerpnu sobotno tekmo dobila s 3:1, je bil isti izid tudi na drugem obračunu, nizi so se končali na 19, 20, -20 in 17.

Tako kot na prvi tekmi je bil najučinkovitejši v slovenski vrsti Mitja Gasparini, dosegel je 20 točk, Slovenci pa so Belgijce razorožili predvsem z odličnimi servisi in trdnim blokom.

Pohvale si zaslužijo prav vsi reprezentanti, ki so stopili na igrišče, na katerega ni bilo Dragana Radovića, ki je zaradi zvina gležnja najbrž že končal evropsko ligo, še preden se je ta dobro začela. Zato pa je nekaj trenutkov za igro dobil še ne povsem zdravi Vid Jakopin.

Naslednjič s Hrvati
Naslednji tekmi bodo slovenski reprezentanti igrali konec naslednjega tedna, v Mariboru se bodo dvakrat pomerili s Hrvaško.

"Nad fanti sem presenečen in moram jim samo čestitati. Mislil sem, da ne moremo ponoviti sobotne igre, a fantje so igrali celo bolje. Mislim, da Belgijci v prvi tekmi niso pričakovali poraza, zato so danes napravili tudi nekaj menjav. A manjkalo jim je mirnosti, na drugi pa smo mi spet odlično igrali sistem blok, servis, obramba. Prav tako nam je do zmage pomagal Alan Komel, ki je za razliko od prve tekme igral odlično. A pohvaliti je treba vse, zares so pokazali profesionalen odnos. V dveh tekmah smo napravili več, kot smo sami pričakovali. A evropska liga se je šele začela. Zdaj nas čakajo Hrvati, s katerimi gotovo ne bo lahko, kljub temu, da so izgubili proti Veliki Britaniji. A za nas se jim bodo priključili še nekateri igralci, tako da nam ne bo lahko. Tudi Belgijci v Mariboru bodo še nevarni, zato nikakor ne smemo misliti, da smo delo opravili. Treba bo biti še na višji ravni, če želimo izpolniti svoje cilje, ki niso majhni," je po prvih dveh tekma v evropski ligi dejal selektor Slovenije Veselin Vuković.

Evropska liga v odbojki:


1. kolo:
Belgija : Slovenija 1:3 (-22, 19, -18, -23)
Velika Britanija : Hrvaška 3:2 (-21, -21, 24, 18, 4)

2. kolo:
Belgija : Slovenija 1:3 (-19, -20, 20, -17)
Velika Britanija : Hrvaška 0:3 (-18, -21, -15)

Lestvica:
1. Slovenija 6 točk, 2. Hrvaška 4, 3. Velika Britanija 2, 4. Belgija 0

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.