Šport
18 ogledov

Silva Sonnena umiril v zadnji rundi

Anderson Silva bo že osmič branil naslov UFC prvaka v srednji kategoriji. Žurnal24 main
V glavni borbi večera na UFC 117 je izzivalec Chael Sonnen dobil prve štiri runde. V zadnji, peti, pa je Anderson Silva dokazal, zakaj je prvak in še sedmič obranil naslov.

Ljubitelji UFC so na UFC 117: Silva vs. Sonnen znova prišli na svoj račun. Obračune v Oracle Areni v Oaklandu bi sicer lahko poimenovali kar ZDA proti Braziliji, saj so se v glavnih petih borbah pomerili le predstavniki teh dveh nacij. Nekoliko uspešnejši so bili Američani, ki so dobili tri borbe, a v najpomembnejši so bili bolj nasmejani predstavniki Brazilije. V glavni borbi večera je namreč branilec naslova v srednji kategoriji Brazilec Anderson Silva v peti rundi premagal izzivalca Chaela Sonnena (triangle choke). Silva je tako še sedmič uspešno obranil naslov, skupno pa je na UFC vpisal že 12. zaporedno zmago.

Kljub zmagi pa navijači Silve, ki je nastopil s poškodbovanimi rebri, ne morejo biti najbolj zadovoljni, saj je bil Sonnen prve štiri runde dominanten in bi v primeru, da se borba ne bi končala predčasno, zagotovo zmagal. Ne glede na vse je zmaga Silve povsem zaslužena, Sonnena pa bi lahko označili za moralnega zmagovalca. Ob tem pa je v oktagonu več kot potrdil večmesečno govoričenje (trash talk), da bo premagal Brazilca. Vprašanje pa je, kako bo ta poraz vplival na Američan, kajti biti štiri runde veliko boljši od nasprotnika, nato pa izgubiti, zagotovo najbolje ne vpliva na psiho borca.

V preostalih štirih glavnih borbah je bil Jon Fitch po točkah boljši od Thiaga Alvesa, Clay Guida je Rafaelu dos Anjosu v tretji rundi zlomil čeljust, Matt Hughes je že v prvi rundi zadavil Ricarda Almeido, Junior dos Santos pa je po točkah premagal Royja Nelsona.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.