Šport
20 ogledov

Silva zmagal po zaslugi Seagala

Anderson Silva slavi novo zmago v oktagonu. (Foto: UFC) Žurnal24 main
Anderson Silva ostaja vladar srednje kategorije. Na UFC 126: "Resolution" je izzivalca Vitorja Belforta tudi po zaslugi legendarnega Steven Seagala knock-outiral po dobrih treh minutah.

Brazilec Anderson "The Spider" Silva je bil ob koncu leta 2009 s strani ugledne ameriške revije Sports Illustrated takoj za odličnim Rusom Fjodorjem Jemeljanenkom izbran za drugega najboljšega borca desetletja. Sodeč po njegovih predstavah pa ne bi bilo prav nič narobe, če bi z Jemeljanenkom zamenjala mesti. "The Spider“ je svoje mojstrstvo nazadnje dokazal v soboto v Las Vegasu na UFC 126: "Resolution", ko je še osmič zapored uspešno ubranil naslov UFC prvaka v srednji kategoriji. Brazilcu tokrat ni bil dorasel njegov rojak Vitor "The Phenom" Belfort. Po začetnem tri minutnem otipavanju in poplesavanju po oktagonu brez resnejših udarcev je borba epilog dobil v manj kot minuti. Po nekaj izmenjavah udarcev je Silva Belforta brutalno udaril z nogo, nato pa mu podelil le še nekaj udarcev z roko in borba je bila končana. TUKAJ si lahko ogledate video borbe.

Silva se je udarca z nogo, ki mu je prinesel novo zmago, naučil od Steven Segala, filmskega zvezdnika in mojstra japonske borilne veščine aikido. "Tega ne delam zaradi denarja ali slave, temveč zaradi ljubezni do borcev, ki jim pomagam, da napredujejo. To je stvar prijateljstva,“ je po novi zmagi Silve dejal Seagal.

V preostalih borbah v glavnem delu je Forrest Griffin po točkah premagal Richa Franklina. Mladi Jon Jones je proti Ryanu Baderju potrdil velik talent, medtem ko sta Jake Ellenberg in Miguel Torres do zmage proti Carlosu Duardu Rochi oziroma Antoniu Banuelosu prišla po sodniški odločitvi. Omeniti velja še  poraz Japonca Norifumija Yamamota proti Demetriousu Johnsonu v uvodnem delu UFC 126.

UFC 126: "Resolution":

Glavne borbe:


Anderson Silva : Vitor Belfort (KO, 1R)
Forrest Griffin : Rich Franklin (3-0)
Jake Ellenberger : Carlos Eduardo Rocha (2-1)
Jon Jones : Ryan Bader (davljenje, 2R)
Miguel Torres : Antonio Banuelos (3-0)

Uvodne borbe:

Donald Cerrone : Paul Kelly (davljenje, 2R)
Chad Mendes : Michihiro Omigawa (3-0)
Demetrious Johnson : Norifumi "Kid" Yamamoto (3-0)
Paul Taylor : Gabe Ruediger (KO, 2R)
Mike Pierce : Kenny Robertson (TKO, 2R)
Kyle Kingsbury : Ricardo Romero (TKO, 1R)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.