Šport
65 ogledov

Silverhawks v najmočnejši ligi Evrope

slo bowl II silverhawks thunder Gal Jakič
Igralci ekipe Ljubljana Silverhawks bodo v soboto začeli debitantsko igranje v avstrijski ligi ameriškega nogometa, ki velja za drugo najmočnejšo ligo v Evropi.

Ljubljančani v tem tekmovanju želijo dokazati predvsem, da sodijo v to ligo. Silverhawks čaka deset tekem rednega dela avstrijskega državnega prvenstva AFL, ki bodo na sporedu do konca junija. Doma bodo Ljubljančani odigrali proti ekipam Gradec Giants, Dunaj Vikings, Danube Dragons, Mödling Rangers in Cineplexx Blue Devils, v gosteh pa proti Vikings, Rangers, Giants, Raiders iz Innsburcka in Black Panthers iz Prage.

Sledil bo boj za končnico oziroma tako imenovani vikend "wild card". Polfinale in finale bosta v drugi polovici julija, najzanimivejše tekme bo prenašala tudi avstrijska nacionalna televizija ORF.

Okrepljeni s podajalcem

Ljubljančani so se odločili v svoje vrste pripeljati preizkušenega podajalca. Anthony Gardner je 28-letni podajalec iz Clevelanda, ki se je v Ljubljani dokazal že v sezoni 2012, ko so sokoli igrali v srednjeevropski ligi CEFL. Takrat je blestel zlasti v finalu, ko so v Beogradu premagali Vukove ter osvojili naslov najboljšega v ligi, Gardner pa je v finalu osvojil naslov najkoristnejšega igralca (MVP).

Drugih okrepitev Ljubljančani ne načrtujejo, saj želijo dokazati tujim ekipam, da znajo tudi Slovenci igrati ameriški nogomet na visoki ravni. Čeprav bodo srebrni sokoli nastopali tudi v državnem prvenstvu (polfinale proti Maribor Generals) in v ligi CEFL (domača tekma proti Blue Devils in gostujoča proti Gradec Giants), so popolnoma osredotočeni na prvo sezono v ligi AFL, saj ta velja za drugo najmočnejšo ligo v Evropi in za najbolje organizirano prvenstvo.

Komaj čakajo

"Igralci komaj čakajo priložnost dokazovanja v eni najmočnejših lig v Evropi. Želijo dokazati, da sodijo v to ligo. Zato bo prvi dvoboj idealen, saj so Giants klub z dolgo tradicijo v ligi AFL. Definitivno bo dvoboj napet vse do zadnje sekunde oziroma vse do zadnje akcije. Zmaga pa bi pomenila, da so fantje sposobni dati vse od sebe ter so zmožni premagati tudi večje in težje igralce," je pred prvo tekmo dejal glavni trener Rok Štamcar.

Uvodni dvoboj lige AFL bodo Ljubljančani odigrali v soboto ob 14.00 v Športnem parku Ljubljana.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.