Šport
18 ogledov

Simčič: Do konca leta za svetovnega prvaka

Denis Simčič v petek pričakuje zmago. (Foto: Saša Despot) Žurnal24 main
Ob Dejanu Zavcu Slovenci z Denisom Simčičem (27-1) premoremo še enega boksarja, ki lahko našo malo državico postavi na svetovni boksarski zemljevid. Odlični poltežkaš živi in trenira v Münchnu, sicer pa vedno znova rad glasno pove, da se mu po žilah pretaka slovenska kri.

Denis Simčič je 7. januarja po dolgih 11 mesecih, ki jih je porabil za zdravljenje neugodne poškodbe rame, znova stopil v ring in zanesljivo premagal Čeha Tomasa Adameka in napovedal, da je znova pripravljen na največje napore. "Upam, da se bom do konca letošnjega leta boril za naslov svetovnega prvaka," je svoje želje razkril mednarodni prvak po verziji WBF v poltežki kategoriji. Več pa v intervjuju.

"Ravno sem končal s treningom, tako da ste poklicali ravno ob pravem trenutku. Za zdaj sem še v Münchnu, 6. februarja pa se vračam v Magdeburgu," je sprva iz bavarske prestolnice sporočil dobro razpoloženi Simčič, nato pa z veseljem odgovoril na naša vprašanja.

Denis, kako se počutite?
Odlično. Sedaj sem že več kot en teden v procesu treninga, da ne grem s kilogrami preveč gor. Počutim se dobro.

Pred slabim mesecem ste po soglasni sodniški odločitvi premagali Poljaka Tomasa Adameka. Verjetno ste zdaj že dodobra premleli vse občutke?
Glede na to, koliko časa nisem bil v ringu, je bilo kar v redu. Prvi dve rundi sta bili morda malce bolj tako, saj se še nisem počutil povsem sigurnega, od tretje runde naprej pa mislim, da je bilo kar v redu. Nasprotnik je bil neugoden, saj je držal razdaljo in je bilo težko priti do njega.

Borbo so v živo prenašali tudi na drugem programu nacionalne televizije, ki ste se ji po koncu tudi zahvalili za prenos.
Res je. Bi se pa moral zahvaliti tudi v slovenskem jeziku, vendar sem v tistem trenutku popolnoma pozabil na to. Se bom pa naslednjič zagotovo. Obljubim.

Omenili ste dolg odmor, v ringu niste stali 11 mesecev. Ste bili zaradi tega morda kaj živčni?
Ne, sploh ne. Živčnosti nisem občutil, čeprav v ringu nisem stal tako dolgo.

S poškodbo ste kar nekaj izgubili. Lahko bi rekli, da vas je ustavila pri vašem pohodu.
Lahko rečem, da sem s tem tudi veliko izgubil. Probleme sem imel z mišico v desni rami. Za boksarja je najbolj zakomplicirano, če ima težave z ramo. Po zadnji borbi proti Sandru Siprošviliju v Stožicah je bilo še vse v redu, poškodba pa se mi je pojavila na sparingu v Magdeburgu. Vse skupaj smo uredili s fizioterapijami, a kaj hočemo, to se zgodi. Verjetno ne bo zadnja poškodba, čeprav upam, da bo. Pri boksarju se vedno kaj zgodi. Tako dolgo sicer še nisem bil odsoten. Boksal bi lahko že novembra v Kopenhagnu, ko se je boril Robert Stieglitz, a je vse skupaj odpadlo, tako da je odpadel tudi moj preddvoboj.

Verjetno vam ni bilo ravno najlažje pri srcu, glede na to, da so bili za vami sijajni rezultati in ste napredovali stopničko po stopničko, nato pa ste morali prisilno počivati?
Tako je. Manjka ti to, da ne stopiš v ring. Atmosfera in vse ostalo. Tudi uspehi, ki pridejo s tem. Bo pa šlo zdaj naprej. Naslednjič bom boksal v Sloveniji, konec marca ali pa v začetku aprila v Mariboru.

Na tem eventu naj bi boksal tudi Dejan Zavec?
Tako je, boksal naj bi tudi Dejan. Kot sem že dejal, grem februarja v Magdeburg. Imel bom dovolj časa za pripravo, tako da je to zelo dobro.

Proti Adameku verjetno niste utrpeli kakšne hujše poškodbe?
Ne. Okoli oči sem imel modrice, a to imam tudi od sparinga. To je boksarska bolezen (smeh).

Kaj pa rama? Vas še mučijo kakšne bolečine?
Tudi ne. S stanjem sem zelo zadovoljen. Malce sem bil v skrbeh, saj gre v ringu na sto odstotkov, ne kot na sparingu. Marsikaj se lahko zgodi, a nimam nikakršnih težav. Zdaj tudi delam določene vaje za ramo, ki mi jih je pokazal fizioterapevt, da okrepim vse mišice.

Morda že veste za ime nasprotnika, s katerim naj bi se pomerili v Mariboru?
Nimam pojma. O tem še nismo govorili. Sicer pa to ponavadi izveš šele nekaj tednov pred borbo, tako da o imenu nasprotnika ne vem še ničesar.

Po zmagi proti Adameku ste znova napredovali po vseh lestvicah.
Na tisti splošni lestvici (boxrec) sem napredoval za nekaj mest in sem zdaj na 59. mestu. Za ostale lestvice od posameznih verzij pa še ne vem, ker se obnavljajo ob začetku meseca.

Kot eden od možnih naslednjih nasprotnikov se je omenjal tudi Nathan Cleverly, svetovni prvak po verziji WBO. To drži?
Nekaj se res dogaja, saj so že vprašali po meni in Robinu Krasniqiju, ki prav tako trenira v našem klubu. Sem pa videl, da Cleverly že ima nasprotnika za 25. februar, tako da bi do te borbe lahko prišlo šele poleti, a pri boksu nikoli ne veš, ker mora biti sprva podpisana pogodba, preden lahko kaj trdiš z gotovostjo. So pa pri menedžerju spraševali zame in Krasniqija. Jaz bi si želel še vsaj dve borbi, saj je bila ta borba proti Adameku zgolj prva stopnička. Morda bom ob koncu leta boksal za naslov svetovnega prvaka, lahko pa sprva tudi za evropskega. Ne nazadnje imam zgolj 30 let, počutim se dobro, kot da bi imel zgolj 20 let.

Je po vas morda spraševal še kakšen svetovni prvak?
So, ampak že lansko leto, ko so se po meni zanimali iz tabora Kazahstanca Beibuta Shumenova, svetovnega prvaka po verziji WBA, a so bili pogodbeni pogoji slabi. Želeli so, da bi boksal v ZDA, a pogoji niso bili pravi in menedžer ni sprejel borbe.

Torej računate, da bi v letu dni dobili pravo priložnost?
Tako je. Morda prej še za evropsko titulo EBU, ki je tudi močna in priznana, drugače pa ob koncu leta za naslov svetovnega prvaka. Če bo priložnost, bom seveda boksal tudi prej, a to se vedno gleda po trenutni situaciji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.