Šport
47 ogledov

Simčič gladko ubranil naslov

Žurnal24 main
V Nemčiji živeči slovenski boksar Denis Simčič je v soboto zvečer v Dresdnu proti Čehu Jindrichu Veleckyju po soglasni sodniški odločitvi prvič ubranil mednarodni WBF naslov v poltežki kategoriji.

Slovenski boks ima še vedno dva prvaka: Dejana Zavca in Denisa Simčiča. Če šampion iz Ptuja še vedno čaka naslednjega nasprotnika, je Simčič v soboto zvečer proti Čehu Jindrichu Veleckyju v Dresdnu prvič ubranil mednarodni WBF naslov, ki ga je osvojil septembra v Stožicah pred več kot 10.000 gledalci. Simčič je že v prvi rundi od desetih pokazal, da je veliko hitrejši in pametnejši od svojega nasprotnika in s tem nakazal kasnejši razplet. Član kluba SES Boxing, kjer trenira tudi Zavec, je Čehu hitro zadal nekaj močnih udarcev v glavo in poskrbel za krvavljenje iz nosa. Vsak protinapad Veleckyja pa je Simčič nemudoma nevtraliziral z zelo pametnim gibanjem po ringu. Tudi v sledečih rundah je Slovenec dominiral in Čeha zadajal močne udarce iz vseh strani. Ob koncu četrte runde je bil Čeh že pred porazom, a se je le izvlekel in zdržal do konca borbe, ki jo je povsem zasluženo po soglasni sodniški odločitvi dobil Deni Simčič. Varovanec Dirka Dzemskega, ki se ga drži vzdevek Špartanec, je pred dvobojem na priznani lestvici spletnega boksarksega portala Boxrec v svoji kategoriji med 811 boksarji zasedal 64. mesto. Bržkone bo po novi zmagi, v karieri jih ima zdaj že 25 in le en poraz, napredoval za kar nekaj mest.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.