Šport
21 ogledov

Simčič ubranil naslov proti Adameku

Denis Simčič v petek pričakuje zmago. (Foto: Saša Despot) Žurnal24 main
Denis Simčič se je po enajstih mesecih in težava s poškodbo več kot uspešno vrnil v ring. V soboto je v Magdeburgu po soglasni sodniški odločitvi premagal izzivalca Čeha Tomasa Adameka in ostal mednarodni prvak po verziji WBF.

Denis Simčič je z izjemno zrelo predstavo proti Čehu Tomasu Adameku ubranil naslov mednarodnega prvaka v verziji WBF v poltežki kategoriji in potrdil, da imamo Slovenci v njem po Dejanu Zavcu (v ring je prinesel Simčičev pas in ga ves čas tudi glasno spodbujal) še enega boksarja, ki bi lahko postal svetovni boksarski prvak.

Simčič je bil ves čas boljši nasprotnik. Adamek se je praktično vseh 10 rund bolj kot ne branil, slovenskemu borcu, ki živi in trenira v Münchnu, je zapretil zgolj na trenutke, kar pa seveda ni bilo dovolj za zmago. Na koncu so vsi trije sodniki pripisali zmago Simčiču (98:92, 97:93, 97:93). Za boksarja iz Goriških Brda je bila to že 27. zmaga v 28. dvoboju.

Boksal sem dobro. Borbo sem želel zaključiti prej, toda po 11 mesecih moram biti zadovoljen s tem, kar sem pokazal,” je po koncu borbe z nasmeškom na obrazu razlagal Simčič, ki je nazadnje stal v ringu lanskega februarja, ko je premagal Sandra Siprošvilija.

Kaj sledi?
Simčič je že po zmagi proti Siprošviliju napovedal, da želi po Zavcu postati drugi Slovenec z naslovom svetovnega prvaka. Z uspehom proti Adameku bo Špartanec, kakršen je vzdevek 29-letnika v boksarskih krogih, zagotovo še napredoval po lestvicah in dejansko borba za naslov svetovnega prvaka verjetno ni več tako oddaljena. Njegov menedžer Ulf Steinforth (v teh dneh ima polne roke dela, saj mora sprva urediti borbo Zavcu) naj bi se sicer že dogovarjal s svetovnim prvakom po verziji WBO Nathanom Cleverlyjem. Na kakšne bolj konkretne in uradne novice pa bo treba počakati še nekaj časa.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.