Šport
22 ogledov

Simmondsov hat-trick za odločilno sedmo tekmo

Simmonds Philadelphia Flyers New York Rangers Lundqvist Girardi NHL končnica Reuters
Hokejisti Philadelphie so v prvem krogu končnice lige NHL izsilili še sedmo tekmo, ob zmagi pred domačimi navijači nad New York Rangers (5:2) je bil nesporni junak Wayne Simmonds s kar tremi zadetki. Odločilna tekma v New Yorku že v noči na četrtek.

Wayne Simmonds, nekdanji soigralec Anžeta Kopitarja pri Los Angeles Kings, je poskrbel za tri od prvih štirih golov Philadelphie Flyers, ki so v 36. minuti vodili že s 4:0. Vmes je en zadetek prispeval Erik Gustafsson, mrežo New York Rangers pa je zadel še Claude Giroux, ki je imel ob tem dve podaji. Poraz gostov sta ublažila Carl Hagelin in Mats Zuccarello.

"Nismo še bili pripravljeni končati nastopov. Zavedali smo se položaja, v katerem smo bili. Za takšne tekme si še posebej odločen in motiviran. Ohranjali smo pritisk na tekmeca. Dobili smo druge, tretje, tudi četrte priložnosti. Nismo popuščali, in to je bila razlika," je po tekmi povedal Kanadčan Simmonds, ki je kot prvi newyorškemu čuvaju mreže Henriku Lundqvistu zabil tri gole na tekmi končnice.

Lundqvist, vratar gostov, ki je "požrl" štiri gole (enega so domači dosegli v prazno mrežo), po porazu ni želel dramatizirati. "Že razmišljam o sedmi tekmi. Takšnih predstav nočeš preveč analizirati. Odločilno tekmo imamo pri nas doma," je dejal. V drugem krogu končnice zmagovalca tega dvoboja že čakajo Pittsburgh Penguins.

Liga NHL, končnica, rezultat:

Philadelphia Flyers : New York Rangers 5:2 (1:0, 3:0, 1:2) /3:3/

/X:Y/ – v poševnicah je izid v zmagah, igrajo na štiri

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.