Šport
13 ogledov

Simon Hočevar do zanesljive zmage

Eva Terčelj je zlahka opravila s konkurentkami. Žurnal24 main
Kanuist Simon Hočevar je bil najboljši na pokalu Petra Klepca, ki je najboljšim služil kot test pred izbirnimi tekmami. Zmagali so tudi kajakaš Mulić, kajakšica Eva Terčelj in dvojec Višnar-Jarc.

Kajakaška tekma za Pokal Petra Klepca v Osilnici je poskrbela za dober test pripravljenosti slovenskih kajakašev in kanuistov pred prihajajočimi izbirnimi tekmami. Dobro formo je v konkurenci kanuistov pokazal Simon Hočevar, ki ni imel resnejšega tekmeca. Še najbližje je bil Jošt Zakrajšek, ki je bil podobno hiter kot Hočevar, vendar pa je na progi naredil preveč napak in dobil štiri kazenske sekunde. Tretje mesto je osvojil še en standardni reprezentant  Dejan Stevanovič.

Simon Hočevar se po neuspešni avanturi v dvojcu uspešno vrača med najboljše. © Nina Jelenc

 
Med kajakaši je predvsem po zaslugi odlične prve vožnje slavil hrvaški reprezentant Dinko Mulić . Na drugo mesto se je uvrstil Jure Meglič , tretji pa je bil atenski olimpijec Uroš Kodelja . V konkurenci kajakašic je z velikim naskokom zmagala Eva Terčelj, ki dokazuje, da bodo nanjo v prihodnosti lahko polagali veliko upov. Med dvojci sta slavila Nejc Višnar in Urban Jarc .
Na Kolpi so tekmovali tudi spustaši, ki so se merili na prvi izbirni tekmi za sestavo reprezentance, ki bo nastopila na članskem svetovnem prvenstvu v Ivrei in mladinskem evropskem prvenstvu  v Valtelini . V konkurenci kajakašev je slavil Nejc Žnidarčič , pred Jernejem Korenjakom in Lovrom Lebanom . Med kanuisti je zmagal Hrvat Emil Milihram , med kajakašicami Lučka Cankar , med dvojci pa Hrvata Rauš in Mijatović .
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.