Šport
27 ogledov

Sin svetovnega zvezdnika podpisal za Celje

Daniel Dujšebajev twitter RK Celje Piv. Laško
Dres slovenskega rokometnega prvaka Celja Pivovarne Laško bo v prihodnji sezoni nosil 19-letni mladi španski reprezentant Daniel Dujšebajev, sin slovitega Talanta Dujšebajeva.

Daniel Dujšebajev je podpisal dveletno pogodbo, zatem pa se bo preselil na Poljsko v Kielce, so sporočili iz knežjega mesta. Daniel se je tako odločil za podobno pot kot njegov starejši brat Alex, ki je trenutno član Vardarja, a že naslednje leto se seli k očetu na Poljsko; sloviti Talant je namreč trener Kielc.

Daniel Dujšebajev je desničar in igra na položaju levega, občasno tudi srednjega, zunanjega igralca. Začel je v šoli Ciudad Reala oziroma Atletica Madrid, nato pa je odšel k Barceloni. Tam je z osemnajstimi leti prišel v člansko zasedbo, kjer pa je ob vseh zvezdnikih dobil malo priložnosti za igro, zato se je odločil iti na kaljenje k Valladolidu, da si pridobi tudi prvoligaške izkušnje.

Odločitev je bila prava, saj je med boljšimi strelci svoje ekipe, sicer pa je Dujšebajev član mladih španskih reprezentanc. Na zadnjem mladinskem evropskem prvenstvu na Danskem je bil z naskokom prvi strelec španske reprezentance, ki je osvojila naslov. Izbran je bil tudi v all-star ekipo prvenstva, hkrati pa je meseca avgusta postal tudi igralec meseca po izboru Evropske rokometne zveze.

"V primeru Daniela gre za igralca z zelo velikim potencialom. To dokazujejo njegove predstave, prav tako pa zadnje evropsko prvenstvo za mladince, kjer je izstopal in bil izbran v najboljšo postavo prvenstva. Je rokometaš, ki se bo po mojem mnenju zelo dobro vklopil v našo ekipo, nas pa seveda vse skupaj čaka še veliko dela, saj je Daniel pri tej starosti bolj na začetku profesionalne kariere. A tega izziva se skupaj veselimo in verjamem, da bomo še naprej tako uspešni kot do sedaj," je ob tem povedal celjski trener Branko Tamše.

 
Komentarjev 2
  • zipo 19:05 06.februar 2017.

    in kaj ti ni jasno tle?

  • marialorca 17:27 06.februar 2017.

    """19-letni mladi španski reprezentant Daniel Dujšebajev, sin slovitega Talanta Dujšebajeva""";-)