Šport
11 ogledov

Sinoči jokala, bo prihodnji teden rekordna?

Slab rezultat je Blanko v petek zvečer strl in tako ni mogla zadržati solz. Žurnal24 main
Vlašićeva je zaradi slabega rezultata sinoči jokala. Preskočila ni niti dveh metrov. Ko se je nekaj podobnega leta 1987 zgodilo Kostadinovi, je nekaj dni kasneje skočila svetovni rekord.
 
 

Enostavno nisem našla pravega ritma.

Blanka Vlašić

 
Petkov večer v Rimu ni bil večer Blanke Vlašić. Hrvaška skakalka v višino ni preskočila niti dveh metrov in bila zato povsem na tleh. Po koncu mitinga Zlate lige je tako poklicala svojega očeta in trenerja Joška Vlašića in mu v solzah razložila, kaj vse ji je šlo narobe. "Začela sem dobro, nato pa sem imela vse daljši zalet. Enostavno nisem našla pravega ritma," je razočarano pripovedovala Blanka. Prvič po mitingu v Oslu leta 2007 se ji je zgodilo, da na prostem ni preskočila dveh metrov, prvič po nizu 41 mitingov z uspešno preskočenimi 200 centimetri. Ta sezona tako ni sezona Vlašićeve, saj je bila premagana že na dveh mitingih Zlate lige. Naslednjo priložnost bo imela naslednji petek, ko se bo z najnevarnejšo tekmico, Ariane Frierich, pomerila v Parizu. Joško Vlašić jo miri in pravi, da še ni razloga za skrbi. "V športu se dogajajo takšni slabi dnevi. Malce je kriv zalet, malce teren in tako se zgodi slab rezultat. Ne pozabimo, da je Stefka Kostadinova na mitingu pred tistim v Rimu, ko je skočila svetovni rekord, skočila le 197 centimetrov. Slednje se je zdaj zgodilo Blanki." Oče in hči Vlašić morda sanjata, da na naslednji tekmi dosežeta svetovni rekord.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.