Šport
30 ogledov

Skakalci iz Kranja v Beljak

Namesto v Kranju bodo skoki v Beljaku. Žurnal24 main
Potem ko so v Kranju odpovedali tekmo svetovnega pokala v smučarskih skokih, so zdaj organizatorji sporočili, da je tekma prestavljena v Beljak.
Beljak bo prihodnji teden gostil kar dve tekmi svetovnega pokala smučarjev skakalcev, saj so koroški prireditelji prevzeli tudi organizacijo odpadle tekme v Kranju, ki bi morala biti na sporedu 16. decembra. Tako bo kranjska tekma po novem v Beljaku na sporedu v četrtek, 13. decembra, dan pozneje pa bo, kot je predvideno, tekma v Beljaku.

Organizacijski komite Kranj 2007 je na današnji izredni seji po ogledu prizorišča sprejel sklep o odpovedi tekme svetovnega pokala v smučarskih skokih, ki bi morala biti na skakalnici pod Šmarjetno goro prihodnji konec tedna. Prireditelji so odločitev sprejeli po pogovorih s predstavniki Mednarodne smučarske zveze (FIS) in direktorjem svetovnega pokala v smučarskih skokih Walterjem Hoferjem. Za zdaj še ni znano, ali bo Kranj nadomestilo katero izmed preostalih prizorišč, FIS pa bo končno odločitev o morebitni zamenjavi sporočila v ponedeljek.

Kljub trdemu delu delavcev na skakalnici pod vodstvom Iva Zupana previsoke temperature v zadnjih dneh niso dopuščale izdelave zadostnih količin snega s snežnimi topovi. Na vrhu doskočišča je ta čas le 20 do 30 odstotkov potrebne količine snega. Snega z drugih lokacij prireditelji ne bi mogli uporabiti, saj lahko teptalni stroj, ki bi sneg rinil na vrh skakalnice, močno poškoduje plastično podlago pod snegom. Enake poškodbe bi nastale tudi ob prevozu snega na vrh doskočišča s sanmi. Napoved za prihodnji konec tedna je sicer temperaturno ugodna, a ker mora biti objekt pripravljen že nekaj dni prej, tekme žal ni moč izpeljati, so še sporočili s Smučarske zveze Slovenije.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.