Šport
2 ogledov

Skakalci nezadovoljni s prikazanim

zupan01_bot_spo_221108_main Žurnal24 main
Najboljši slovenski skakalci so trenutno na intenzivnem treningu na skakalnici v Kranju. Dve tekmi pred koncem poletne velike nagrade glavni trener Matjaž Zupan ni zadovoljen.
Z dosedanjim potekom tekem za poletno veliko nagrado nismo zadovoljni. Pričakovali smo več uvrstitev med deseterico in tudi več nastopov v finalu glede na trenažni proces, ki smo ga uresničili do poletnih tekem. Kar nekaj časa smo namenili testiranju opreme.
Matjaž Zupan

Smučarski skakalci so opravili večino tekem za poletno veliko nagrado. Na začetku oktobra sledita še zadnji preizkušnji v Libercu in Klinghentalu. V prvem delu poletne sezone so Slovenci dosegli točke svetovnega pokala na vseh tekmah, razen na prvi ekipni, a vseeno je izkupiček manjši od pričakovanj. Kljub slabšim nastopom je spet presenetil mladi Prevc, ki je v skupnem seštevku s 30. mestom najboljši Slovenec; na vrhu sta skupaj Japonec Daiki Ito in poljski veteran Adam Malysz.

Slovenski reprezentanti so trenutno na intenzivnem treningu na skakalnici v Kranju, ki ga kombinirajo z dnevno kondicijsko pripravo in treningi v vetrovniku, Robert Kranjec pa je opravil tudi nekaj sponzorskih obveznosti. Trenažni proces se bo nadaljeval do naslednjih tekem za poletno VN, so sporočili iz Smučarske zveze Slovenije (SZS).

Minuli teden se je v prostorih SZS sestal tudi strokovni svet za smučarske skoke in nordijsko kombinacijo, ki je analiziral dosedanje poletno obdobje in sprejel nekaj dodatnih ukrepov za doseganje zastavljenih ciljev. "V prvi vrsti je treba zagotoviti umirjenost med strokovno in laično javnostjo, sicer pa intenzivirati posebno motorično pripravo ter učenje in utrjevanje trendovskih elementov tehnike na sami skakalnici. S posamezniki bomo povečali količino treninga umirjanja, aktivacije in koncentracije. Skupinsko pa želimo obnoviti nekatera pravila nastopanja v javnosti," je sporočil športni direktor Franci Petek.

"Z dosedanjim potekom tekem za poletno veliko nagrado nismo zadovoljni. Pričakovali smo več uvrstitev med deseterico in tudi več nastopov v finalu glede na trenažni proces, ki smo ga uresničili do poletnih tekem. Kar nekaj časa smo namenili testiranju opreme," je pojasnil Matjaž Zupan, glavni trener reprezentance. "Kljub temu so nekateri fantje dosegli zadovoljivo raven skakanja. Žal je bilo premalo časa za utrjevanje in prilagajanje; skokov na skakalnici je bilo premalo za boljšo stabilizacijo tehnike, kar je privedlo do tega, da se nam tekme niso posrečile. Prepričan sem, da nas umirjene priprave v nadaljevanju in ohranjanje visoke motivacije vodijo k želenim ciljem v zimskem delu tekmovanj," meni Zupan.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.