Šport
15650 ogledov

Škandal: najboljša med tekmo ujeta pri goljufanju

športni ribolov youtube
Tudi ta šport ni imun na goljufijo.

Številni športi so v zadnjem času poskrbeli za odmevne incidente (na primer šah), na seznamu takšnih pa se je tokrat znašel še športni ribolov. Na finalni prireditvi Lake Erie Walleye Trail (LEWT) sta tako že slavila Chase Cominsky in Jake Runyon, a so ju nato ujeli pri goljufiji. V ujete ribe sta vstavljala svinec in tako zmagala v kategoriji 'najtežjih' ulovov.

Dvojec je doslej na podobnih tekmovanjih z zmagami sicer zaslužil za več stotisočakov nagrad. "Gre za Lanca Armstronga športnega ribolova," so na socialnih omrežjih označili omenjeni dvojec.

Temu je na prste stopil direktor tekmovanja Lewt Jason Fischer, ki je sicer tudi policist v predmestju Clevelanda. Fischer je pri tehtanju ulova prerezal eno izmed ujetih rib in v njej našel svinčeno utež. Enako se je zgodilo tudi pri pregledu ostalih rib. 

Runyon je le nemočno spremljal 'preiskavo', ostali tekmovalci pa so pobesneli. "Gre za pof... rop," je dejal eden izmed njih, drugi pa je izjavil, da bi moral Runyon 'sedeti v zaporu'.

Runyon se je obrnil na odvetnike in želel iztožiti nagrado, a se ob tokratnem dogodku lahko od takšne tožbe kar poslovi. Bo pa pomoč odvetnikov v prihodnje vsekakor še potreboval.

Dokazov proti njemu ne bo manjkalo (v videu od 14:35 dalje).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.