Šport
11641 ogledov

Škandalozne scene za poker mizo, to očitajo spletni vplivnici

Print Screen
Obtožbe o goljufanju so se pojavile, ko je spletna vplivnica in profesionalna pokerašica s senzacionalno potezo osvojila pot v vrednosti 269.000 dolarjev.

Medtem ko je šah sredi enega največjih škandalov v zgodovini te igre, pa afera zaradi domnevnega goljufanja pretresa tudi svet profesionalnega pokra.

V središču dogajanja se je znašla spletna vplivnica Robbi Jade Lew, ki je z navidez nemogočo potezo v igri z visokimi vložki v Las Vegasu nadigrala enega najboljših "cash-game" pokerašev na svetu Garretta Adelsteina.

Ker je bila njena poteza zares neverjetna, jo je Adelstein obtožil goljufanja. Lewova, ki trdi, da je bila tarča neprimernih groženj, je obtožbe zavrnila, je pa poražencu ponudila vračilo njegove polovice denarja, kar je Adelstein sprejel.

 | Avtor: Print Screen Print Screen

Kaj se je zgodilo?

Do polemike je prišlo, ko je Adelstein s pobarvano osmico in sedmico v križu pred flopom višal na 3000 dolarjev. Lewova, ki je v rokah držala križevega fanta in srčevo štirico, je presenetljivo klicala njegov dvig.

Adelstein je na flopu ujel možnost barvne lestvice, lestvice in barve, zato je na nasprotnico vršil pritisk s stavo v višini 2500 dolarjev. Čeprav je bil flop zanjo vse prej kot idealen, je Lewova klicala.

 | Avtor: Print Screen Print Screen

Turn je odprl srčevo trojko, s čimer se razmerje moči ni spremenilo. Lewova je imela še vedno najvišjo karto, Adelstein pa celo kopico izhodov, zaradi česar so bile možnosti za zmago rahlo na njegovi strani (53% vs. 47%).

Adelstein je stavil 10.000 dolarjev, Lewova pa se je odločila, da bo preverila moč njegovih kart ter stavo podvojila. Adelstein se ni ustrašil izziva in na sredino mize potisnil vse svoje žetone s t. i. "all-in".

 | Avtor: Print Screen Print Screen

Lewova bi na tem mestu preprosto morala odložiti. Adelstein bi lahko skrival par, desetko ali devetko. Če bi bil njegov par višji od fanta, potem na riverju ne bi imela nobenega izhoda več. Enako velja v primeru, da bi Adelstein v rokah držal desetko.

Tudi če bi imel nižji par od fanta ali devetke, bi bila v izrazito podrejenem položaju. Adelsteinu bi za zmago zadostovala celo visoka karta v podobi dame, kralja ali asa.

Toda Lewova se ni pustila odgnati in klicala njegov polblef.

Devetka na riverju ni spremenila ničesar, Lewova pa je pospravila pot v višini 269.000 dolarjev. Vsi igralci za mizo so bili šokirani, še najbolj pa Adelstein, ki preprosto ni mogel verjeti, čemu je bil pravkar priča. Izid dvoboja se tudi po opciji "run it twice", kjer delivec odpre dva riverja, igralca pa v obeh primerih igrata za 50% pota, ni spremenil.

 | Avtor: Print Screen Print Screen

Za mizo se je vnela razprava, med katero si je Lewova storila medvedjo uslugo. Svojo potezo je namreč argumentirala s tem, da je Adelsteinu pripisala asa, kar njeno odločitev kaže v še bolj nenavadni luč, saj bi v tem primeru imela samo šest izhodov.

"In zato kličeš s fantom?" jo je na laži lovil Adelstein, nakar se je zmedla in dejala, da ga je klicala zato, "ker ni imel ničesar".

 | Avtor: Print Screen Print Screen

Debata se je nato preselila za kamero, kjer naj bi jo Adelstein stisnil v kot in grozil, zato mu je ponudila vračilo njegove polovice pota. "Če bi obstajala minimalna možnost, da nisem bil ogoljufan, tega denarja ne bi sprejel," je kasneje zapisal razjarjeni pokeraš, ki je v daljšem zapisu na twitterju analizal njen stil igre in dokazoval, zakaj je bila njena odločitev očiten pokazatelj goljufije. "Ker je njeno znanje pokra tako površinsko, ni dojela, da se bo s klicem takoj izdala," je zatrdil.

Na spletu so se že pojavile teorije, da naj bi Lewova goljufala s pomočjo elektronike v prstanu na njeni desni roki, vendar za zdaj glede tega ni bilo posredovanih še nobenih dokazov.

Dejstvo je, da je bila njena argumentacija naravnost smešna, kar pa samo po sebi ne izključuje možnosti, da je storila veliko "neumnost", s tem pa pomotoma zadela v polno.

 | Avtor: Print Screen Print Screen

Komentarjev 3
  • Avatar karjola
    karjola 06:50 06.oktober 2022.

    Poker je kot vse igre s kartami. Deljeno po naključju in kot je napisal franjo to je igra blefiranja. Še vsak ki je igral igre na srečo je obzbožal.

  • franjo5 22:57 05.oktober 2022.

    Je pač zmagala, zato ji ne bi bilo treba vrniti denarja. Poker je igra blefiranja in res ne razumem, kaj tu modelu ni jasno

  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 16:49 05.oktober 2022.

    A na več sreče kot pameti se pa ne more sklicevati? ;)