Šport
58 ogledov

Šketako na Tajvanu začel vzpodbudno

Denis Šketako Tajvan triatlon Facebook
Evropski prvak v dolgem triatlonu je sezono začel s četrtim mestom.

Slovenski triatlonec Denis Šketako, aktualni evropski prvak v dolgem triatlonu, je sezono začel na izzivu Tajvana, po 3,8 km plavanja, 180 km kolesarjenja in 42 km teka pa je osvojil četrto mesto. Zmagal je Šved Fredrik Croneborg.

Plavalni del je Šketako končal kot sedmi med profesionalci, kolesarskega je končal kot šesti, maratonsko razdaljo pa je odtekel najhitreje med vsemi s časom 2:52:56 ure.

"V mesto Taitung sem prispel komaj v četrtek in nikoli do zdaj še nisem imel takšnih težav zaradi časovne razlike. Tako sem včeraj spal samo tri ure po obrokih in zjutraj bi se najraje obrnil na drugo stran, kot pa vstal in šel na tekmo. Neopren je bil dovoljen, ampak kaj, ko sem se zaradi tople vode v njem skoraj skuhal. Na kolesu sem si prislužil štiri minute kazni, vendar ugotavljam, da me je to se bolj podžgalo in sem dal vse od sebe na teku ter si na koncu priboril četrto mesto," je pojasnil Šketako, o kazni pa je dodal: "Vozili smo na odprti cesti in me je zaprla kolona kolesarjev, na levi strani pa je bil avtobus in nisem imel druge možnosti, kot da potegnem za avtom. Na mojo nesrečo se je takrat mimo pripeljal ravno sodnik."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.