Šport
94 ogledov

Sklepno dejanje kolesarskega praznika

maraton franja
1/23
Anže Petkovšek
Matej Kravos je zmagovalec najdaljše razdalje kolesarskega maratona Franja. Član Tuš Teama je v cilj 156-kilometrske dirke prišel s samostojno vožnjo s Kladij do Ljubljane.

Mali maraton, dolg 97 kilometrov, je dobil Matic Plaznik. Na daljši razdalji med ženskami je bila najmočnejša Laura Šimenc, na krajši progi pa Danijela Svetik.

36. kolesarski maraton Franja BTC City se je po treh dneh končal z maratonoma na 156 in 97 kilometrov. Na najdaljši razdalji sta bila na startu tudi Luka Mezgec in Jan Polanc. Iz nakupovalnega središča BTC se je danes na pot pognalo 2750 kolesarjev, 1320 na daljši in 1430 na krajši razdalji.

Dirka se je hitro razvnela, v beg je šla sedmerica, prvi je na Kladje skočil Primož Porenta, na spustu s Kladij pa se je naprej odpeljal Kravos, ki se ni več oziral nazaj in odpeljal do cilja v samostojni vožnji.

Za Kravosom sta skozi cilj prišla Italijana Alfonso D'Errico in Manuel Fedele, ki sta bila najhitrejša v sprintu manjše skupine. Na četrtem in petem mestu sta končala Slovenca Gregor Sikošek in Matic Strgar.

Kolesarski praznik v slovenski prestolnici se je začel v petek z vožnjo na čas, ki je štelo za državne naslove. V elitni članski konkurenci sta slavila Polanc in Urša Pintar.

Sobota je bila rezervirana za družinsko-šolski maraton (25 km) in preizkušnja za najmlajše (1,5 km), kot novost pa prvič zabavna popestritev programa, štafetna dirka trojk s pony kolesi po Ameriški aveniji v BTC-ju. Prva trojka je za nagrado prejela kolo pony.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.