Šport
1 ogledov

Škof glavni boter zmage Zagreba

skof_main_fotosi Žurnal24 main
Rokometaši Zagreba so v drugem kolu elitne Lige prvakov s 30:21 ugnali švedski Alingsas. K zmagi Zagreba je s 17 obrambami močno pripomogel slovenski vratar Gorazd Škof.
Zagreb Croatia Osiguranje je svoje srečanje drugega kola skupine C Lige prvakov odigral že v sredo in visoko premagal švedsko moštvo Alingsas, kjer denimo igra legendarni nekdanji švedski reprezentant Johan Petersson. Zagrebčani so vodili že za 13 golov, na koncu pa sta Senjanin Malgajlija in Mirko Bašić na igrišče poslala svojo klop, njuna ekipa pa je zmagala s 30:21. Eden glavnih botrov domače zmage je bil vsekakor slovenski reprezentant Gorazd Škof, ki je na tekmi zbral imenitnih 17 obramb, od tega je zaustavil kar nekaj 100% priložnosti in tudi eno sedemmetrovko. Prav gotovo bi številka ob njegovem imenu dosegla 20, če ga v 45. minuti trenerski dvojec ne bi poklical na klop. Zagrebško občinstvo pa mu je namenilo glasne ovacije. Svoje minute v drugem polčasu sta dobila tudi Dragan Gajić in Zoran Lubej. Prvi je ostal brez zadetka, roko na srce pa je dobil tudi le eno bolj uporabno žogo, s katero je zadel okvir švedskih vrat. Lubej pa je dosegel en zadetek. Še najboljša strelca Zagreba – Kiro Lazarov z osmimi in Frank Loke s šestimi goli. Petersson je za goste zadel trikrat.

Liga prvakov, skupina C, drugo kolo:

Zagreb : Alingsas 30:21
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.