Šport
9 ogledov

Škof: Veliki finale še ni zagotovljen

Hrvaška in Francija (na sliki) igrata ostro obrambo, zato Poljake in Dance čaka Žurnal24 main
V polfinalu SP v rokometu se bo Hrvaška pomerila s Poljsko, Francija pa z Dansko. Razplet je za zurnal24.si komentiral Gorazd Škof. Šlo bo za moč proti tehniki in sproščenost proti pritisku.
 
 

Med Dansko in Francijo bo šlo za moč proti tehniki.

Gorazd Škof

 
Polfinalna para 21. svetovnega prvenstva v rokometu za moške sta HrvaškaPoljska in FrancijaDanska , obe tekmi pa bosta odigrani v petek (prva v Zagrebu, druga v Splitu). V skupini 1 je tretje kolo odločalo le o prvem mestu v skupini, Francozi in Hrvati so si polfinalno vstopnico priborili že pred zadnjo tekmo. V obračunu v Zagrebu so z 22:19 slavili domači rokometaši. Na preostalih dveh srečanjih je Madžarska v končnici strla odpor Južne Koreje (28:27), Švedska pa se je za zmago nad Slovaško (27:26) morala pošteno potruditi. "Mislim, da so Hrvati zasluženo osvojili prvo mesto v skupini, čeprav sta obe ekipi igrali nekoliko rezervno. Pri hrvaški reprezentanci se je videla večja želja po zmagi," je o tekmi povedal slovenski vratar Gorazd Škof , ki brani barve Zagreba. "Ta tekma ni pokazala, kdo je boljši, kdo slabši. Vsi pričakujejo veliki finale Hrvaške proti Franciji, ki pa še ni zagotovljen."

Gorazd Škof stavi na hrvaško reprezentanco. © Saša Despot

 
V skupini 2 so bili boji za napredovanje bolj napeti. Najprej so Srbi odpravili Makedonce (32:28). V drugem obračunu so Danci po hudem boju premagali Nemce (27:25) in jim onemogočili, da na Hrvaškem branijo prvo mesto, ki so ga pred dvema letoma osvojili na domačem terenu. V negotovem obračunu sta varovance Heinerja Branda v zadnjih dveh minutah pokopala Klavs Bruun Jorgensen in Mikel Hansen, ki sta dosegla zmagovita danska gola. Poljaki so bili v obračunu z Norvežani na robu poraza, saj so v 58. minuti zaostajali 28:30, nato pa so sijajno odigrali končnico in z goli Mariusza Jurasika, Rafala Glinskija in Arturja Siodmiaka dosegli tesno zmago (31:30).

"Danci bodo najbrž imeli nekaj problemov, saj Francozi in Hrvati igrajo zelo ostro, trdo obrambo, Danci pa lep in taktičen rokomet. Tu bo šlo za moč proti tehniki," je o prvem polfinalnem paru povedal Škof, ki je prepričan, da bodo Danci težek nasprotnik. A tudi Hrvatom po njegovem mnenju ne bo lahko: "Poljaki se dvigujejo v formi. Vedo, da jih v Zagrebu čaka domačin, da so tu še sodniki, ki jim zagotovo ne bodo naklonjeni, imajo pa dobro ekipo in verjetno se nam obeta težek boj." In kdo od četverice ima največ možnosti za končni uspeh? "Zagotovo so favoriti Hrvati, saj igrajo pred domačo publiko. Pritiska do zdaj sicer ni bilo, bo pa zdaj, ko ni več vrnitve, vendar pa so igralci tega vajeni."

3. kolo drugega dela

skupina 1 (Zagreb):
Madžarska : Južna Koreja 28:27 (11:14)
Slovaška : Švedska 26:27 (11:16)
Francija : Hrvaška 19:22 (7:11)

Vrstni red:
1. Hrvaška 10 točk, 2. Francija 8, 3. Madžarska 5, 4. Švedska 4, 5. Slovaška 3, 6. Južna Koreja 0

skupina 2 (Zadar):
Makedonija : Srbija 28:32 (16:15)
Nemčija : Danska 25:27 (14:14)
Poljska : Norveška 31:30 (14:14)

Vrstni red:
1. Danska 8 točk, 2. Poljska 6, 3. Nemčija 5, 4. Srbija 5, 5. Norveška 4, 6. Makedonija 2
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.