Šport
75 ogledov

Skok še kar toči solze

bronasti rokometaši Anže Petkovšek
Matevžu Skoku sta se v dveh dneh zgodile dve čudoviti reči. Pravi, da je čustveno povsem izčrpan.

Med slovenske junake evropskega prvenstva je sodil tudi Matevž Skok. Ta je po osvojenem bronu še šest tednov prezgodaj dobil sina. Čustva so tako na sprejemu v Ljubljani kar vrela iz bronastega čuvaja mreže.

"Vse je bilo zelo čustveno. Najmanj, resnično sem si najmanj želel Hrvaško za tekmeca. V njeni reprezentanci igrajo nekateri dobri prijatelji, ki so moji soigralci pri Zagrebu. Vedel sem, da bo nekdo ostal brez kolajne. Poskušal sem, želel sem pokazati najboljšo igro, da bi dobili kolajno, a se ni izšlo. Priznam, da v 40. minuti nisem verjel, da bomo osvojili bron. Ne vem, kaj se je zgodilo, fantje so ponoreli," je o tekmi za tretje mesto dejal sicer prvi vratar slovenske čete, ki pa ga je v odločilnih trenutkih zamenjal Urban Lesjak.

"Na koncu so mi tekle solze sreče, hkrati pa tudi solze žalosti. Osvojili smo kolajno in vprašanje je, kdaj se nam bo ponudila še takšna priložnost. Vedel pa sem tudi, da so mi nasproti stali soigralci, ki so me tako lepo sprejeli v Zagrebu. Vesel sem zase, žalosten za njih, ampak takšno je pač življenje. Nekdo dobi, drugi izgubi. Vesel sem, da smo domov pripeljali to žlahtno kolajno, ki vem, da je za Slovence diamantna," je še povedal Skok.

bronasti rokometaši | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek

Ta otroku, ki se je zgodil mesec in pol prezgodaj, še ni izbral imena. "To je bil kar nekakšen paket. Neverjetno je, da lahko človek v tako kratkem času dobi dve takšni darili.Vseskozi mi gre na jok. Dobiš kolajno, ki je edina reprezentančna, in dobiš otroka v tem času. To je bilo nepričakovano, šest tednov prezgodaj. Danes sem od osme ure na terenu in v bistvu še nisem bil doma. Vse skupaj je fenomenalno, ne da se opisati," je s solzami v očeh dejal vratar.

Selektor Veselin Vujović mu je ob novici predlagal, da sina poimenuje Veselin. "Najverjetneje ne bo Veselin. Bova pa z ženo morala hitro izbrati nekaj, ker otrok še nima imena. Vse je prišlo prehitro."

Komentarjev 1
  • rogixl 08:11 31.januar 2017.

    Vsaka mu čast. Velik človek in športnik.