Šport
16 ogledov

Skok zaklenil vrata za 15. naslov Celjanov

Bundalo Cimos Koper Saša Despot
Rokometaši Celja Pivovarne Laško so v finalu rokometnega pokala Slovenije premagali Cimos Koper in osvojili 15. pokalno lovoriko v zgodovini kluba (26:21). Vratar Matevž Skok nepremagljiv v zadnjih minutah. Tretje mesto Jeruzalemu Ormožu.

Celjani so v Podčetrtku na finalu rokometnega pokala Slovenije prišli do zmage proti branilcem lanskoletne krone Cimos Kopru. Po izenačenem prvem polčasu so celjski igralci do zmage prišli v zaključku drugega polčasa. Koprčani so v uvodu tekme hitro prišli do prednosti 2:0, nato pa so Celjani rezultat hitro obrnili v svojo korist. Po dveh zaporednih obrambah celjskega vratarja Dejana Perića in treh zadetkih njegovih soigralcev so pivovarji prvič na tekmi povedli. Ob trdni obrambi so Celjani po slabih 12 minutah povedli s 6:3, a zaostanek so Koprčani po treh uspešno izvedenih napadih hitro izničili in na semaforju je bilo 6:6.

Dobrih pet minut pred koncem je po zadetku Matjaža Brumna Cimos prišel do vodstva 9:8. Primorci so imeli še minuto pred koncem dva zadetka prednosti, a so se Celjani v zaključku tekme spet vrnili. Po zadetku Roka Žurana, obrambi Perića in protinapadu Gašperja Marguča sta ekipi na odmor odšli izenačeni (12:12). Koprčani so v drugem polčasu po dveh hitrih napadih spet prišli do prednosti dveh zadetkov (15:13). Nekaj slabših minut celjskih rokometašev, ko je koprska obramba na čelu z vratarjem Gorazdom Škofom ustavila nekaj napadov Celjanov, so znali izkoristiti rokometaši Cimosa, ki so po dobrih desetih minutah nadaljevanja prišli do štirih zadetkov prednosti (18:14).

Na krilih glasnih celjskih navijačev pa je pivovarjem uspel nov preobrat. Petnajst minut pred koncem so izenačili na 19:19, ob trdni obrambi pa Koprčani niso našli poti do celjskih vrat. Ko se je "razbranil" še celjski vratar Matevž Skok, njegovi soigralci pa so uspešno izkoristili napade, je bilo na semaforju hitro 23:21 v korist Celjanov. V zaključku so Koprčani povsem popustili, celjski igralci so si priigrali varno prednost in slavje v Podčetrtku se je lahko začelo.

"Zadovoljen sem. Smo pokalni prvaki. Tekma je bila napeta. Ko so vodili za štiri gole sem mislil, da naša barka tone. Potem se nam je uspelo priključiti, smo jih 'povozili' za pet golov in zmagali na koncu za pet," je po obračunu dejal Borut Mačkovšek, njegov soigralec Gašper Marguč pa je pristavil: "Seveda sem zelo zadovoljen. Tekma je bila zelo težka. V dveh dneh smo imeli dve težki tekmi. Obe obrambi sta bili zelo kvalitetni. Drugi polčas pa mislim, da je tehtnico prevesil Skok, ki je obranil nekaj čistih žog, mi smo tudi zaradi njih dali nekaj golov in na koncu zmagali."

Z zapravljeno lovoriko so se veliko težje sprijaznili v taboru Koprčanov. Trener Fredi Radojkovič se je zadržal pred komentiranjem sojenja. "Tri četrtine tekme smo imeli vse v svojih rokah. Na koncu smo bili blizu, spet smo nekaj strelov zgrešili v napadu. Ne bom spet govoril o sojenju, ker nima smisla. Očitno moramo sami zmagati in to je dejstvo," je dejal Radojkovič. Njegov varovanec Dean Bombač je dodal: "Nismo zadovoljni. Nismo dobili tega, kar smo želeli, želeli smo pokal, ostali smo brez njega. Ne vem, kaj bi rekel. Čestital bi Celjanom za zasluženo zmago, mi moramo dvigniti glavo in iti naprej."

Pred finalom tretje mesto Ormožu

Ormoški igralci so si v tekmi za tretje mesto v končnici obračuna z Mariborom Branikom zagotovili zmago in končno tretje mesto na zaključnem pokalnem turnirju. Do istega uspeha so prišli že pred dvema letoma, ko so bili prav tako tretji, takrat so premagali koprske rokometaše.

Že v prvem polčasu so si rokometaši Jeruzalema priigrali prednost petih zadetkov (16:11), ki so jo v nadaljevanju brez večjih težav obdržali in po nekaj minutah nadaljevanja povišali na +6. Mariborčani so zaostanek skušali zmanjšati, a jim ob trdni obrambi tudi preko protinapadov ni uspelo uloviti tekmecev. Ormožani so dobro igrali v obrambi, Mariborčani pa so vseskozi zaostajali za štiri ali pet zadetkov.

Ob bolj zbrani igri Mariborčanov v obrambi in napadu so ti v zadnjih desetih minutah ujeli Ormožane in se jim približali na dva gola zaostanka. Tri minute in pol pred koncem so Mariborčani prišli le na gol zaostanka in v Podčetrtku so gledalci lahko spremljali napeto končnico. Dve minuti pred koncem bi mariborski igralci lahko rezultat izenačili, a so namesto tega rokometaši Jeruzalema znova ušli na dva gola zadetka. Jim je pa to uspelo v zadnji minuti, ko je 15 sekund pred koncem Darko Cingesar zadel odločilni gol, po neuspešni akciji Mariborčanov pa se je slavje Ormožanov vendarle lahko začelo.

Rokometni pokal Slovenije, finale:

Cimos Koper : Celje Pivovarna Laško 21:26 (12:12)
Brumen 7 (4), Krivokapić 6, Rapotec 3; Žvižej 8 (4), Marguč 6 (1), Žuran 4, Mačkovšek 4

Tekma za tretje mesto:
Jeruzalem Ormož : Maribor Branik 28:27 (16:11)
Cingesar 8 (4), Bogadi 5, Sok 3; Mirkovič 7, Razgor 6 (2), Tarabochia 4

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.