Šport
28 ogledov

Skomina z napako ob islandskem golu?

Islandija, Euro 2016 EPA
Islandska reprezentanca je z zmago proti Angliji napredovala v četrtfinale EP, a po mnenju nekaterih je bil prvi zadetek vikingov sporen.

Po zmagi Islandije nad Anglijo številni iščejo razlog za islandski uspeh. Ob zavidljivi ravni borbenosti, požrtvovalnosti in ekipnega duha so si vikingi napredovanje priigrali tudi z odličnim izvajanjem avtov, tako so dosegli izenačujoči zadetek proti Angliji, na podoben način pa so v skupini zatresli tudi avstrijsko mrežo. Po podaji Arona Gunnarssona iz avta je proti Angliji Kári Árnason z glavo podaljšal žogo, Ragnar Sigurdsson pa jo je poslal v mrežo. Tudi na dvoboju z Avstrijo je okroglo usnje najprej odbil Árnason, gol pa je namesto Sigurdssona takrat zabil Jón Dadi Bödvarsson.

Gunnarsson sicer prihaja iz rokometne družine. Oče nogometaša, ki si kruh služi v Cardiff Cityju, je bil odličen igralec, njegov brat Arnór Thór pa je islandski reprezentant, nastopa pa v nemški rokometni Bundesligi. Tudi Aron je bil do 15. leta aktiven igralec rokometa, šele takrat se je odločil izključno za igranje nogometa.

Njegovi meti iz avta pa so nepravilni. Žogo bi moral z obema rokama povleči za glavo in ju nato istočasno sprožiti naprej, a sam avt izvaja z desno roko, levo pa le potuje ob okroglem usnju. Takšen način je od 1. junija izrecno prepovedan s strani Fife. V pravilniku je namreč zapisano, da se mora "met iz avta izvajati z obema rokama in ne z eno roko ter z drugo, ki le spremlja gibanje".

"A tako sodnik na tekmi z Avstrijo Szymon Marciniak, kot tudi Damir Skomina na dvoboju Islandcev z Anglijo, nista opazila te nepravilnosti," so zapisali pri nemškem Die Weltu.

 
Komentarjev 2
  • tomi67 23:10 30.junij 2016.

    Ja valjda. Česa bolj butastega pri nogometu še nisem slišal. Bistvo je v tem, da drži žogo z obema rokama, ko izvaja avt. Na kakšen način pa mu bodo izmerili in dokazali, da je bila potisna sila ene roke močnejša ...prikaži več od druge? Bedasti novinarji si ob pomanjkanju novic le-te izmišljujejo.

  • marialorca 20:31 30.junij 2016.

    Islandska reprezentanca je z zmago proti Angliji napredovala v četrtfinale EP, a po mnenju nekaterih je bil prvi zadetek vikingov sporen.ŽURNAL24 pa bi "pljuval" SKOMINO, ker .... ANGLEŽI bi morali zmagati 5-0 .... zdaj vesoljni svet išče KDO ...prikaži več VSE JE KRIV, ker so izgubili z Islandijo .... Tisti "sson" pa so tako srčno igrali. Nehajte "nabijati" o "krivici", ker je Anglija "odletela".